Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hoera een puppy!

25 maart 2018 - 15:38  •  Yvonne Lindenhof  •  reacties

Hoera een puppy!

Alphen aan den Rijn - Inmiddels is de pup een week bij ons. Het wandelen gaat goed en de eerste stappen naar een zindelijke hond zijn genomen. Natuurlijk rapen wij de 'poepjes' van onze hond netjes op. Er staan genoeg gele bakken om het in te deponeren en zowaar staat er bij zowat elke gele bak een voorraad nieuwe zakjes. Dus tot zover geen probleem.

Waar we ons over verbazen is dat het kennelijk niet bij iedereen gewoonte is om de rommel van je hond op te ruimen, in de mooie groenstroken kan onze pup eigenlijk niet lopen want deze liggen vol met drollen, groot en klein. Dat is niet fijn. Ook op plekken die duidelijk bedoeld zijn voor kinderen laten hondenbezitters de troep van hun hond achter.

Ik kan me voorstellen dat dit bij de bewoners van Kerk en Zanen veel irritatie opwekt en dat de tolerantie ten opzichte van hond en hondenbezitter hierdoor op de proef wordt gesteld. Voor ons geldt: hondenpoep: opgeruimd is netjes. Om gezond en veilig in Kerk en Zanen wandelen, spelen en wonen doen we een beroep op alle hondenbezitters om de troep van hun hond netjes op te ruimen.

Fotograaf: Pixabay