Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Oppatja: Schings of Tillemans?

8 februari 2012 - 09:51  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Oppatja: Schings of Tillemans?

Alphen aan den Rijn -

Toen het allemaal uitkwam kon hij niet anders dan opstappen. Natuurlijk was het allemaal niet zo bedoeld en opzet was niet bewezen, u kent dat wel. Meneer kreeg een riante wachtgeldregeling zonder, zoals bijstandsgevallen, eerst een paar maanden te wachten hoor!  

Zijn dit geen ouwe koeien uit de sloot? Inderdaad, ware het niet dat er nu precies een jaar later het geval Tillemans is. Vader en moeder Tillemans zijn failliet gegaan. Vader, eind 50, is wanhopig op zoek naar werk en moeder is ernstig ziek. Uiteindelijk kwamen ze vorig jaar in de bijstand terecht.

Een dochter begon vorig jaar een leuk kadowinkeltje aan het Thorbeckeplein (toevallig onder het huis waar Schings woonde). Dankzij het feit dat het een antikraakpandje is, kan ze zich een beetje bedruipen. Het valt niet mee om iets te beginnen in deze tijd, zeker als je familie je ook niet financieel kan steunen.

Moeder Tillemans, die zich weer wat beter voelde, kwam tijdens de decemberdrukte wel eens helpen. Samen met haar man past ze soms ook op de kinderen van een andere dochter. Bijstandsfraude zeiden ze op het gemeentehuis! Ze hadden geld van hun kinderen moeten vragen. Dat die dat helemaal niet konden betalen was niet relevant. Zelfs een dochter opzoeken in haar winkel mag niet, ook al werk je er niet. De uitkering werd stopgezet en inmiddels dreigt uitzetting uit hun huis. 

Laten we nu eens aannemen, dat de dochters hun moeder toch een paar tientjes zwart hebben toegestopt.  “Koop er maar wat moois van mam”. Laten we nu eens aannemen, dat de ambtenaar op het gemeentehuis wel een puntje heeft, dan heb ik er ook nog wel een paar.

De gemeente geeft jaarlijks tientallen miljoenen uit aan ambtenaren, die moeten zorgen voor “zelfredzaamheid, mantelzorg, participatie, leefbaarheid, vrijwilligers, sociale samenhang, kwetsbare groepen en geestelijke gezondheid”. Wat deden die dochters dan bij hun moeder, maar voor een fractie van de kosten? 

Het ergste van alles vind ik echter dat de verantwoordelijke wethouder niks doet. Wie staat er vooraan bij allerlei allochtone evenementen? Wat mij betreft prima mensen hoor, maar je denkt toch niet dat die alles opgeven aan de belasting of nooit rommelen met de ziektewet of kinderbijslag? Wie verdedigde de sjoemelaar Schings tot in het absurde? Wie weet voor zichzelf uitstekend de wegen te vinden? 

Wie is die opvolger van die Schings en van wie zou je nou juist een jaar na dato meer begrip hebben verwacht?

Hélène Oppatja!  

 

Laat ons nou eens zien, dat je een mens met een warm hart bent! Meer hoef je niet te doen en we betalen je er toch ruim boven het bijstandsniveau voor? 

 

Klik hier voor de volledige brief en de vragen van Groen Links over dit onderwerp 

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger