Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Gaat De Beren Alphen aan den Rijn veroveren?

10 mei 2018 - 15:03  •  Nathalie Goede  •  reacties

Gaat De Beren Alphen aan den Rijn veroveren?

Alphen aan den Rijn - De Beren is gelegen aan de Hooftstraat in een ware horecahoek, met onder andere Maggie Blue, Woodstone, Bagels & Beans en Proeflokaal Bregje. Ondanks dat valt het pand me direct op doordat het over een grote raampartij beschikt die de gehele buitenkant beslaat. Dit is niet alleen mooi, maar hierdoor komt er daadwerkelijk veel licht het pand binnen. De inrichting is daarentegen juist industrieel met zwarte buizen, hout en fabriekslampen. Dit is een manier van inrichten die tegenwoordig erg populair is en ik kan goed begrijpen waarom.

In het midden van het restaurant staan nog wel de historische muren die stammen uit het jaar 1800, een leuk detail dat nog meer sfeer toevoegt aan het geheel. Verder heeft het restaurant twee verdiepingen, de bovenverdieping kan bijvoorbeeld afgehuurd worden voor een besloten groepsaangelegenheid. Ten slotte is de keuken, stiekem wel het belangrijkste element van een restaurant, open. Als gast kan je dus toekijken hoe jouw lunch of diner bereid wordt. Altijd leuk en interessant om te zien! 

Ik word hartelijk ontvangen door Rico, projectmanager bij De Beren, waar ik vervolgens tegenover plaatsneem op een leren bank. Hij vertelt met veel enthousiasme over het ontstaan van De Beren. Zo vertelt hij dat De Beren in 1984 is opgericht in Rotterdam als eetcafé; waar gerechten als spareribs, burgers en saté geserveerd werden. Tijdens het eten werd je als gast vergezeld door maar liefst 200 teddyberen(!). Vandaar ook de naam: De Beren. Het idee dat 200 teddyberen de ruimte versieren lijkt me best heftig, maar het is wel origineel. De teddyberen zijn vandaag de dag slechts subtiel aanwezig, dat heeft eigenlijk wel iets speels.

Rico geeft aan dat De Beren inmiddels een transitie heeft doorgemaakt van eetcafé naar restaurantketen met als bijkomend doel: Nederland veroveren. Het menu is ook uitgebreid door zowel lunch als diner aan te bieden en door naast vleesgerechten ook vis-, vegetarische (ideaal dus voor vegetariërs zoals ik!) aan te bieden. Ze zijn zelfs al aan het experimenteren met veganistische gerechten. Oftewel, iedereen is welkom bij De Beren.

Na het gesprek biedt Rico aan om samen te lunchen, een leuk aanbod dat ik zeker niet afsla aangezien ik erg nieuwsgierig ben geworden naar de vegetarische gerechten op de menukaart. Ik werd positief verrast door de vele groene (vegetarische) vinkjes. Zelfs de seizoenssoep was vegetarisch, een courgettesoep met crème fraîche en croutons. Ik heb dan ook voor de courgettesoep gekozen en deze was eerlijk waar heerlijk!

Mijn bezoek aan De Beren was een zeer prettige ervaring. Het restaurant an sich ziet er prachtig uit, zowel van binnen als buiten. De menukaart biedt voor ieder wat wils en er heerst een zeer gezellige sfeer. Ik ben zeker van plan terug te komen om het diner ook uit te proberen!

Wist je dat De Beren een speciaal actiemenu heeft? Dit betreft een 3-gangen keuzemenu voor slechts €21,50. Op dit menu worden onder andere nieuwe gerechten geïntroduceerd, dus je kunt ook nog je smaakpapillen testen bij De Beren. Met een beetje geluk wordt jouw keuze zo goed ontvangen dat het standaard op de menukaart komt!

Nieuwsgierig geworden? Reserveer dan via de website van De BerenTelefonisch reserveren is uiteraard ook mogelijk via 0172 - 76 63 53.

---

Hoi! Mijn naam is Nathalie en ik zal voor Alphens.nl regelmatig een blog schrijven over een winkel, restaurant of een ander bedrijf waar ik zelf nog niet geweest ben of die ik beter wil leren kennen en aan jullie wil voorstellen. Ik hoop hierdoor andere Alphenaren te enthousiasmeren om ook een bezoek te brengen aan deze locaties.

Fotograaf: Josh Walet