Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Compleet gestoorde privacy-wetgeving

11 mei 2018 - 15:28  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Compleet gestoorde privacy-wetgeving

Alphen aan den Rijn - Lachende derden zijn advocaten, uit de grond gestampte adviesbureau's, heuse opleidingsinstituten en andere aasgieren. In het kielzog van al die, ik durf haast wel te zeggen idioten, komen er nu ook particulieren, die Jan of Truus Interessant willen zijn. 

Een voorzitter van een bekende Alphense vereniging belde de redactie van Alphens.nl: "Ik krijg een nieuwsbrief waarvoor ik geen toestemming heb gegeven. Hoe komen jullie aan mijn gegevens? Dat gaat jullie geld kosten!" "Nou meneer we zien in ons systeem dat u zich op 5 mei 2013 zelf heeft aangemeld. U kunt zich ook afmelden hoor."

Een mevrouw: "Ik heb u vanmorgen een mail gestuurd en zie dat het nog steeds niet is opgelost. Als ik op mijn naam google dan komt er een bericht dat ik in 2012 geslaagd ben op het Ashramcollege. Ik wil niet dat mensen dat van me kunnen weten". "Mevrouw, het is vrijdagavond. Maandag zullen we het weghalen." (We hebben het weggehaald voor de lieve vrede, maar dachten natuurlijk wel 'wat een gek wijf!')

Voor de goede orde: Alphens.nl bewaart hooguit een naam en een emailadres gedurende korte tijd, als je bijv. een ticket koopt, inschrijft op de nieuwsbrief of reserveert tijdens de restaurantweek. Je gegevens worden niet doorverkocht en nergens anders voor gebruikt. En nieuws is nieuws niet waar? Klopt er iets niet of is het onredelijk, dan zullen we dat vriendelijk en serieus behandelen.

Aan alle andere ondernemers, die met deze wet te maken hebben: Laat je niet gek maken, zeker niet door al die professionele BANGMAKERS. Ik geef graag het oude advies: "FOLLOW THE MONEY!!" Zij proberen geld over jullie rug te verdienen. Gewoon netjes met andermans informatie omgaan. Daar gaat het om. Niet meer niet minder.

De bedoeling van de wet mag misschien wel goed zijn, maar de uitwerking is belachelijk. Een dominee mag niet meer bidden in de kerk, voor een doodzieke mevrouw en een sportvereniging geen foto's van een elftal publiceren. Daar is maar één oplossing voor:  "FUCK THE SYSTEM!" 

Machiel van der Schoot

Fotograaf: Alphens.nl