Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Komisch duo de WiHa's voor al uw feesten en politiek

19 mei 2018 - 09:30  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Komisch duo de WiHas voor al uw feesten en politiek

Alphen aan den Rijn - China is een groot land met een voor ons niet voor te stellen groot aantal inwoners van 1,4 miljard. Dat is bijna DUIZEND keer zoveel als Amsterdam en Rotterdam bij elkaar. Een groot deel van die mensen werkt en woont nog steeds op het platteland, maar dat zijn er veel te veel om een beetje welvaart te krijgen. De regering probeert daar verandering in te brengen. Dat kan niet met een woonwijkje, dat moet met complete steden van 5 tot 10 miljoen mensen tegelijk en natuurlijk met de bijbehorende werkgelegenheid. In zo'n nieuw te ontwikkelen gebied westelijk van Peking en Shanghai, willen ze zich richten op de teelt van tuinplanten en bomen, die weer in andere steden nodig zijn. Ze willen daarom samenwerken met kwekers en andere deskundigen uit Boskoop. Wethouder Kees van Velzen is met een delegatie meegereisd om één en ander een formeel karakter te geven en wanneer nodig vanuit de gemeente een bijdrage te leveren.

Gepasseerd

Nu voelen de WiHa's zich gepasseerd. Harre van der Nat (de "HA" van het stel) vindt dat je op zo'n handelsmissie meer moet bieden dan alleen zakelijke argumenten. "Zonder ontspanning en humor kom je niet tot zaken, maar dat moet je wel aan professionals overlaten". Wil Verschuur (u raadt het al, de "WI" van het duo), vindt de missie nu weggegooid geld.   

Professioneel advies

Harre geeft op twitter nog wel een gratis advies aan de wethouder: "hij moet bij zijn Chinese collega-wethouder de mensenrechtensituatie onder de aandacht brengen".  Wil -ze blijven toch grappig die twee-  doet voor hoe Kees dat moet doen. "je moet een typetje doen, een beetje zuur kijken en dan met je vingertje in de lucht zwaaien. 100% Garantie dat die Chinezen het in hun broek doen van het lachen als ze dat horen en zien. Pas dan breekt het ijs en kan je zaken doen". 

"Van Velzen snapt niet hoe je geld moet verdienen", aldus Harre, die in zijn vrije tijd voor de SP in de gemeenteraad zit en daar ook altijd de lachers op zijn hand heeft. Wil met haar pretoogjes (ze kan het grappen maken niet laten), geeft nog een uitsmijter:  "als hij terugkomt dwingen we van Velzen om al zijn bonnetjes te laten zien en zijn tijdsbesteding van uur tot uur te laten verantwoorden. Dat wordt ook lachen". 

Wethouder Kees van Velzen, toch een beetje aangeslagen, liet desgevraagd weten voor de zekerheid uitsluitend water te drinken. "Maar daar krijg je zelfs in China geen bonnetje voor". 

Werkelijkheid

Dit verhaal is een beetje bedoeld als grapje, maar het komt HEEL DICHT bij de werkelijkheid. Wil en Harre hebben tijdens een commissievergadering gezegd het niet met het bezoek eens te zijn en alle bonnen en een complete urenverantwoording te willen krijgen. Harre wilde dat van Velzen de mensenrechten aan de orde stelde aan de lokale autoriteiten. Soms is de werkelijkheid spannender, droeviger of grappiger dan welk verhaal dan ook.

Aanrader

Duo de WiHa's voor al uw feesten en partijen!

 

Machiel van der Schoot, artiestenmanager

 

Fotograaf: Alphens.nl