Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

15 jaar oud en een half jaar op zee zonder ouders

5 juni 2018 - 13:54  •  Teimen de Kort  •  reacties

15 jaar oud en een half jaar op zee zonder ouders

Alphen aan den Rijn - Maar wat ga ik precies doen? Samen met 35 andere scholieren tussen de 15 en 17 jaar gaan wij in een halfjaar tijd naar het Caribisch gebied zeilen en weer terug met een driemaster genaamd Thalassa van 47 meter uit de Nederlandse vloot. Tijdens de zeilreis doen we zeker acht eilanden aan. Zo gaan we onder andere naar de Canarische eilanden, Kaapverdische eilanden, Dominica en Cuba. Op deze eilanden doen we mee aan uitwisselingen met andere scholen, gaan we ontwikkelingswerk doen, de eilanden bezoeken en allerlei expedities volgen.

Dit zeilavontuur volgen we allemaal zonder ook maar één schoolles te missen!

Aan boord worden we natuurlijk steeds beter in het zeilen en daarom is het de bedoeling dat wij uiteindelijk het schip zelfstandig besturen. Zo gaat de kok na drie maanden van boord en moeten wij een aantal keer het schip volledig overnemen. Daarvoor solliciteren we eerst allemaal voor een vaste taak op het schip. Uiteraard worden we begeleid door vijf bemanningsleden en vijf docenten. Zij zorgen dat alles veilig verloopt en leren ons natuurlijk hoe wij het schip moeten zeilen en helpen ons met ons schoolwerk.

Mijn voorbereidingen zijn er nu vooral op gericht om voldoende geld binnen te halen. Ik ben nu nog 14 jaar oud, dus het werk dat ik mag doen is beperkt. Daarom zoek ik donateurs en sponsors. Ook verkoop ik spullen of doe kleine of grote klussen zoals folders rondbrengen en oppassen.

Mijn eerste grote verkoopactie was met Koningsnacht en Koningsdag. Ik dacht enorme bedragen binnen te halen. Hier zat ik ook meteen mijn eerste leermoment: op Koningsdag en Koningsnacht wil iedereen gebruikte spullen kopen, tegen koopjes aanlopen en bijzondere vintage of retro spulletjes kunnen kopen. Ik verkocht een super mooie nieuwe waterfles, sleutelhanger, zonnebril en touchscreenpen met mijn logo er op… Nou, daarvoor moet ik andere afzetmarkten zoeken! Dus op naar mijn volgende poging!

Binnenkort organiseer ik een fondsenwerfdiner voor vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Samen met mijn tante maak ik een mooi menu voor iedereen die zich inschrijft. In een volgende blog vertel ik graag hoe het diner verloopt!

Volg Teimen ook op facebook, instagram of via zijn website www.teimenatsea.nl

Fotograaf: Alphens.nl