Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Geneuzel over een dorpsblaadje

15 juni 2018 - 19:53  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Geneuzel over een dorpsblaadje

Alphen aan den Rijn - Laat ik voorop stellen dat de mensen achter de Groene Hart Koerier alle respect verdienen voor het jarenlang belangeloos maken van een dorpsblad. Dat neemt niet weg dat het een vrijwilligersklus is voor een blaadje met een zeer beperkt bereik. Dat zo'n blad niet in aanmerking komt voor het verspreiden van gemeentelijk nieuws in de hele gemeente is gewoon een kwestie van je  boerenverstand gebruiken.

De argumenten zijn om te huilen. Het is een mengelmoes van 'we willen de Groene Hart Koerier', 'we willen die andere bladen niet' en 'ze hebben het beloofd'. Elke kleuter weet op 5-jarige leeftijd al dat ie zo zijn zin niet gaat krijgen. Niveau jengelend kind in de supermarkt.
En daar zit misschien ook wel het probleem. Misschien is het besturen van een 100.000 plus gemeente gewoon te moeilijk voor de dorpsjongens. Of het is gewoon gemakkelijk scoren over zo'n dorpsblad, dat kan ook.

De bottom-line is trouwens dat de Groene Hart Koerier al die jaren het gemeentenieuws zo had kunnen en mogen publiceren. Er zijn geen juridische haken en ogen die de vrijwilligers beletten om de Week in Beeld over te tikken en in hun eigen blad te plaatsen.
Het is in het verleden vaker gebeurd. Zo was ooit de uitgeverij waar ik werkte slaags geraakt met de concurrent over het gemeentelijke nieuws. In een andere gemeente dus. Zeker een jaar lang heeft een van de redactieassistenten elke week als een gek die pagina's over zitten tikken vlak voor de deadline van de krant.

Waarom dan het gemeentelijke nieuws nog steeds niet in de Groene Hart Koerier staat? Tja, de plaatselijke vrijwilliger wil betaald worden en er is geen vriendelijke dorpsjongen met genoeg geld die dat wil sponsoren. 

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper