Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Vakantie

22 juni 2018 - 19:48  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Vakantie

Alphen aan den Rijn - Mijn laatste vakantie ging halverwege de jaren negentig naar de Pyreneeën. Daarna wilde mijn ex nergens meer naar toe. Tussen toen en nu zitten twee hele korte tripjes en een reis naar Alpe d’HuZes, maar géén vakantie. Er zijn een heleboel redenen om niet met vakantie te gaan: geen geld, een nieuwe auto die voorrang kreeg, veertien dagen op een festival in Archeon bivakkeren, een zomerweek bij Parkvilla creatief zijn of gewoon lekker op Playa Balconia van de zon genieten.

Er is ook een principiële factor. Vakantie is geen plicht en geen recht en al helemaal geen noodzakelijk iets. Waarom we denken dat vakantie ergens in de piramide van Maslow thuishoort, is mij een raadsel. Je wordt echt geen beter mens van vakantie en je welbevinden gaat ook niet omhoog. Van sommige vakanties gaat dat zelfs behoorlijk omlaag. Iets met muggen, heimwee, primitief gedoe, muggen, files, te veel geld uitgeven en niet te vergeten muggen.

De belangrijkste reden dat ik lekker thuisblijf is echter dat vakantie als in ‘op reis’ gewoon niet meer op mijn bucketlist staat. Niet dat die in steen is gebeiteld, maar vooralsnog hoeft het voor mij dus niet. Ik heb er helemaal geen zin in om uit te zoeken waar ik naar toe kan, wat dat allemaal gaat kosten, waarom ik daar naar toe wil en, niet onbelangrijk, met wie.
Er zijn geen plekken op deze wereld waar ik per se naar toe moet. Als ik ze wil zien of er iets over wil weten dan kijk ik naar de tv, zoek op internet of ik lees een boek met veel plaatjes.

Tuurlijk heb ik, meestal in de zomer, een paar weken vrij. Dan zit ik op mijn balkon op het zuiden met een boek tussen de oleander, lavendel en rozemarijn. Ik bezoek Museumpark Archeon voor mijn plezier met mijn camera in de aanslag en maak vooral veel foto’s van de Romeinen. Ik doe een rondje Groene Hart om koeien, landschappen en pittoreske dorpjes in mijn eigen gemeente vast te leggen. En: ik neem me elk jaar voor om ook een bezoekje aan Avifauna te brengen. 

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper