Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Over en uit

18 juli 2018 - 17:53  •  Evon Zevenbergen  •  reacties

Over en uit

Alphen aan den Rijn - Samen met Sebastiaan Bredenbeek en Sander van der Laan zijn we tien jaar geleden (op 13-jarige leeftijd) begonnen met voetballen op het openbare trapveldje aan de Elzekrulzoom. We waren hierheen gestuurd door buurtbewoners die het niet tof vonden dat we schade maakte aan auto's met het voetballen op straat. Hierop we besloten iedere zondagochtend om 10.00 uur met de kinderen uit de wijk een balletje te trappen op het naastgelegen trapveldje.

Dit balletje trappen liep een beetje uit de hand en is uiteindelijk een echte voetbalschool geworden waar in de afgelopen tien jaar meer dan duizend kinderen gratis lid van zijn geweest!!

Naast de trainingen hebben we ook acht voetbalkampen, twee voetbaltoernooien en het schoolvoetbaltoernooi met Voetbalvereniging Alphia en AVV Alphen georganiseerd. Op al deze evenementen kijk ik met onwijs veel plezier en waardering terug.

De hoogtepunten van Scorende Jongens waren absoluut het winnen van het ''Beste Sportbestuur van Nederland'' vanuit het NOC*NSF in 2011 en de sponsortochten naar Parijs. In 2012 haalden Sander en ik fietsend €2500,- op en in 2014 haalde negentien vrienden al dribbelend €14.000,- op voor Scorende Jongens! Een prestatie van wereldniveau waarmee we o.a. de voorpagina van de Telegraaf en een item in Hart van Nederland hebben gehaald.

In de afgelopen tien jaar zijn er tientallen mensen geweest die op verschillende manieren een bijdrage hebben geleverd aan het succes van Scorende Jongens. Dit zijn trainers, bestuursleden, sponsoren en samenwerkingspartners geweest. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen: DANK!

Er is één iemand die ik persoonlijk wil bedanken: Sebastiaan Bredenbeek. Samen hebben wij voor moeilijke keuzes gestaan en alle successen samen gevierd. Hij is altijd de betrouwbare factor geweest binnen Scorende Jongens en heeft als oprichter en zeer betrokken penningmeester/trainer een enorme bijdrage geleverd aan de voetbalschool. Ik kijk met heel veel plezier en waardering terug op deze samenwerking.

Scorende Jongens heeft mij persoonlijk enorm veel gebracht. Behalve de kennis, ervaring en het netwerk wat ik heb gekregen zijn vooral de herinneringen van lachende kinderen en de leuke gesprekken met de ouders iets wat ik altijd zal onthouden.

Bij Scorende Jongens zijn vriendschappen voor het leven gesloten, heeft het zelfs een relatie nagelaten (Youri & Amber) en hebben we vooral enorm veel PLEZIER gehad met het spelletje.. voetbal.

Evon Zevenbergen
Een super trotse voorzitter!
2008-2018

Fotograaf: PR Scorende Jongens