Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Bloedheet

27 juli 2018 - 19:57  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Bloedheet

Alphen aan den Rijn - Het spannendste nieuws van deze week is wellicht het watergevecht in Verpleeghuis Oudshoorn. De bewoners kregen waterpistooltjes om de medewerkers nat te spuiten. Werken in de zorg met die tropische temperaturen is dus zo slecht nog niet. Het is net de Tour de France deze week: hard werken en blij zijn met een fles water over je hoofd van een onnozele toeschouwer. Als je in die hitte langs de kant gaat staan, moet je wel onnozel zijn.

De narigheid van deze week is in het hele land hetzelfde, maar valt meestal in de categorie klein leed. Hier in Alphen: ondervoede haantjes gedumpt bij kinderboerderij Bospark, hoewel die misschien wel geluk hebben gehad. Ze hadden ook in de pan kunnen landen. De spoorbrug over de Gouwe is alweer defect, dat zou zomaar van de hitte kunnen zijn. Het ergste nieuws is waarschijnlijk het negatieve zwemadvies voor de Zegerplas waar wel niet wel niet dus wel blauwalg in zit.

De lokale kranten brengen gewoon geen nieuws. Het Witte Weekblad bestaat voor de helft uit puzzels. Het Alphens Nieuwsblad is uitgeweken naar elk wissewasje in elk dorp in de omgeving. Het AD heeft het kleine nieuws heruitgevonden. En op Alphens.nl staan nu wel erg veel verkeers- en andere ongevallen. Kortom: komkommertijd.

Ik zit in een zonnejurkje met spaghettibandjes in mijn kantoor op het noorden te werken als in 'nieuws zoeken'. Als ik een glas water ga halen uit de keuken op het zuiden slaat de hitte me tegemoet. Het kraanwater is ook na even doorlopen lauw en een ijsblokje smelt er in 10 seconden in weg. Vanmorgen hoorde ik mezelf door de telefoon zeggen 'volgens mij zijn mijn hersens ook gesmolten'. Zo voelt dat vermoedelijk zo’n beetje bij alle Alphenaren. Het is hier bloedheet.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper