Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Bruggenbouwer met ruggengraat

15 februari 2012 - 13:59  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Bruggenbouwer met ruggengraat

Alphen aan den Rijn -

Het gaat een jaar duren, zo’n brug bouw je niet even zomaar. Eerst moet de Koningin Julianabrug worden afgebroken en daarna moet er iets nieuws worden gebouwd. Ikzelf zou het niet kunnen trouwens, zo’n brug bouwen. Afbreken ook niet, ben ik bang. Maar áls er dan al wat zou komen, zou er veel touw in zitten. Zonder touw geen brug: beetje zwemmen en klimmen, beetje knopen, wie weet… En dus werd ik werd benieuwd naar de man die onze nieuwe brug wél gaat bouwen en besloot ik Google weer eens lastig te vallen. Hij klust bij als lid van de Raad van Toezicht van het Driestar College, bleek uit een selectie van de eerste hits van de befaamde zoekmachine met haar dubieuze privacybeleid.

Zelf ben ik er nooit geweest, op het Driestar. Geen mooi zittende broeken bij de dames, hoorden wij altijd van iedereen. “Alleen rokjes, maar dan van het model Sound of Music.” Niemand binnen mijn vriendengroep vond dat dus de moeite van het fietsen (naar Gouda!) waard en in je eentje doe je zoiets niet. Het schijnt overigens dat homoseksualiteit op die school niet wordt geaccepteerd. Ook wel apart: als dat waar is, lijkt het net een beetje op die ene religie waar we allemaal zoveel kritiek op hebben. Maar ik kan het me amper voorstellen; wij leerden op school altijd dat discriminatie niet mocht. Mijn aandacht voor onze bruggenbouwer verslapte en veel verder heb ik niet meer gezocht. Hij ziet er oerbetrouwbaar uit, dus ik vertrouw ’t verder wel. Ik weet toevallig dat hij zich – nog niet zo lang geleden - heeft laten verleiden tot het openen van een rouwcentrum, dat midden in een woonwijk staat. Dat vond ik toen een saaie keuze van de uitvaartverzorgers; Amy Winehouse was veel spectaculairder geweest.

Eén jaar lang zijn we straks weer 'brugloos'. Daar gaan we nu een hele poos niet aan denken, want 2015 is nog ver weg en als de Maya’s gelijk hebben… Maar mocht het toch zo ver komen: er wordt hard aan gewerkt. En wel door iemand met ruggengraat, als Van Velzen dan nog onze wethouder is. René Vrugt heeft me al laten weten dat er in 2016 een miniatuur van de Erasmusbrug ‘hangt’ op de plek van de Julianabrug. Maar, vergeet u dat maar, dat is allemaal nog geheim. Dat weten alleen René en ik. U zult aan mij denken als u er voor de allereerste keer overheen rijdt. En ik denk dan: “Dat verwachtte u niet, hè?” 

Fotograaf: Josh Walet
Kees van Velzen.'
Kees van Velzen

Wethouder voor Verkeer, vervoer en waterstaat, Stadsbeheer, wijkgericht werken en ISV, Toezicht en handhaving, Toerisme en recreatie, Dorpen en Landelijk gebied.

Koningin Julianabrug.'
Koningin Julianabrug

1 van de grote bruggen in Alphen aan den Rijn.