Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Voor mij is de reis nu al begonnen!

20 augustus 2018 - 15:02  •  Teimen de Kort  •  reacties

Voor mij is de reis nu al begonnen!

Alphen aan den Rijn - Vorige keer vertelde ik uitgebreid over een fondswerfdiner bij Alfreds. Ik heb het fondswerfdiner verplaatst naar 25 september om meer tijd te hebben voor de organisatie. Eén van de onderdelen tijdens deze mooie avond is een veiling van vooral lokale producten. En die producten haal ik het liefst als sponsoring, dus voor niks, bij bedrijven in Alphen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en makkelijker gevraagd dan gekregen.

En het uitnodigen van iedereen, wie durf ik te vragen, wie mag ik vragen? Ik vind het lastig om mensen te vragen om geld uit geven. Dat is mijn eigen drempel. Ik zou willen dat iedereen naar me toekomt en zichzelf aanbiedt. Ik heb nu de vrienden- en bekendenkring benaderd en eindelijk het lef gehad om mijn basketbalteam te vragen. Ik verlaat hen natuurlijk ook voor een half jaar, en vraag ze dan ook nog eens om geld uit te geven. Maar! Het is voor zo'n leuke avond dat ik over deze drempel heen ben. En bij deze nodig ik jullie ook allemaal uit! Het wordt een topavond.

Van al dit regelen leer ik super veel! Ik merk ook dat ik steeds meer dingen begin te begrijpen van verkoop en verdienen. Ik kom er achter dat geld verdienen en verkopen echt niet zo makkelijk is als het lijkt. Ik leer niet alleen dingen tijdens de reis maar nu dus ook al. Zonder dat ik het doorheb, stel ik honderden vragen aan mijn tante over hoe zij haar beginnende bedrijf onder de aandacht wil brengen, wat haar verdienmodel is en hoe groot ze het bedrijf uiteindelijk wil hebben. Dit zijn vragen die ik nog niet stelde of uberhaupt over nadacht toen ik nog niet bezig was met de werving van geld voor School at Sea.

Voor mij is de reis dus eigenlijk al begonnen!

Volg Teimen ook op facebook, instagram of via zijn website www.teimenatsea.nl.

Fotograaf: Alphens.nl