Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De witwassers van de SP

29 augustus 2018 - 11:26  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

De witwassers van de SP

Alphen aan den Rijn - Afgelopen dinsdag heeft de gemeente voor raads- en commissieleden een boottochtje georganiseerd door het gebied tussen Boskoop, Alphen en Hazerswoude. Mogelijke woninglocaties werden besproken en tussendoor was er wat te drinken en na afloop een barbeque. Daarmee werd ook het nieuwe politieke seizoen geopend. Even in een wat informele sfeer (her-)ontdekken dat we in de eerste instantie mensen zijn, die het allemaal het belang van onze gemeente voorop stellen en daar ook hun best voor doen.

Prima toch zou je zeggen. De aanwezigen moeten er een vrije middag voor opofferen en dan mag er best wat catering (van een lokale ondernemer) bij zijn. De SP was het er niet mee eens en kwam niet opdagen. We leven in een vrij land, dus dat mag. Echter ze lieten het daar niet bij zitten en zetten de populistische azijnkraan eens even helemaal open.

Fractieleider Harre van der Nat twitterde: “Onze mensen zitten niet in de raad of commissie om zich vol te laten lopen op kosten van de belastingbetaler”.
Met zo’n soort woordkeuze kan je alles wat gewoon leuk en aardig is kapot maken. Maar ook hier geldt: we leven in een vrij land, waar ook dit soort zure pis is toegestaan.

Wat ik echter niet snap is dat uitgerekend de SP zich zorgen maakt over de belastingbetaler. De SP is namelijk de enige partij, die een truc uithaalt, waardoor zij veel minder belasting betalen dan anderen. Waardoor hun partij bulkt van het geld, bovenop wat ze ooit uit de voormalige Sovjetunie al gekregen hadden. Het leven is heel simpel: als de één zijn belasting niet betaalt, komt het op de schouders van de ander te liggen. Het luxe-apparaat van de SP gaat dus ook ten koste van de belastingbetaler.

Laten we nu eens aannemen dat de bbq, een paar drankjes en de boothuur 50 Euro per raadslid hebben gekost. Laten we ook eens aannemen dat de SP per maand per raadslid 350 Euro aan belasting ontduikt, hoe durft die Harre (die overdag ook nog eens een fulltime baan in de witwasserij van de SP heeft) dan zijn mond open te doen.

Hier passen twee conclusies:

  1. Een hele grote pot (vol met moreel gezien, zwart geld) verwijt een klein keteltje dat het zwart ziet
  2. De SP heeft niks geleerd van de uitslag van de laatste verkiezingen en snapt nog steeds niet dat de gemiddelde burger het zonder inhoud zeuren om het zeuren zat is. 

Machiel van der Schoot

 

Oh ja, de raadsleden kregen nog een ijsje als toetje. Dat dan wel.

 

Fotograaf: Alphens.nl