« Vorige - Volgende »

Alphense Boys is de competitie teleurstellend begonnen

3 september 2018 - 13:21  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Alleen de uit de junioren gekomen Wessel Meiring was enigszins nieuw, de overige tien hadden ook vorig seizoen meestal een basisplaats. Het was overigens wel de bedoeling van Van Heek om in de defensie met een nieuwkomer te beginnen. De naam van Niklas Blesgraaf werd door de computer echter niet geaccepteerd, kennelijk is er met betrekking tot de overschrijving bij de KNVB in het systeem iets misgegaan. Geen enkele poging lukte, de bond was niet te bereiken en dus mocht Blesgraaf niet voetballen.

Na een openingsoffensiefje van de bezoekers, waarin keeper Tim van der Linden zijn team weerhield van een snelle achterstand nam de thuisploeg het heft in handen. Diverse alleraardigste mogelijkheden bleven echter onbenut en na twintig minuten lag opeens de openingsgoal achter Van der Linden. Uit een hoekschop kon heel simpel worden binnengekopt. De 0-1 bleef tot de rust op het scorebord staan, maar zeven minuten na de pauze werd het uit een vrije trap 0-2. Vanaf dat moment had Unitas geen enkele trek meer in voetballen en werd elke bal naar voren gepoeierd richting een eenzame spits. Met het vele balbezit wist de thuisploeg ondanks de nodige aanvallende wissels niets te doen. Totdat de arbiter de bal tien minuten voor tijd de bal op de stip legde. Thom Nouwens weet met strafschoppen doorgaans wel raad en dat was nu ook het geval: 1-2. Nog geen minuut later bleef de bal op miraculeuze wijze uit het door Unitas verdedigde doel. Met tien man inclusief een doelman in de zestien bleek er geen doorkomen meer aan. In de extra tijd leek het zelfs nog 1-3 te worden toen de Boys-doelman in alle haast over zijn eigen benen struikelde en de bal werd binnengetikt. De leidsman had echter als enige een overtreding geconstateerd. Als alle andere clubs in deze Hoofdklasse met dezelfde instelling, lees louter spelen op de counter, wordt het voor een voetballende ploeg als Alphense Boys een lastig seizoen.

In de selectie van Unitas bevinden zich overigens vijf spelers die zich international van Eritrea mogen noemen. Tijdens een Europese trip met het nationale team besloten ze echter met de meeste van hun teamgenoten te vluchten en in Europa te blijven. Unitas spint daar garen mee, want het betreft allemaal technisch vaardige spelers met een prima instelling.

Fotograaf: Alphens.nl