Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Gondelvaart: stoppen, versoepeling regeltjes of zo doorgaan?

20 september 2018 - 15:30  •  Jurre van Eyndhoven  •  reacties

Gondelvaart: stoppen, versoepeling regeltjes of zo doorgaan?

Alphen aan den Rijn - Sinds de welbekende partyboten niet meer mee mogen varen, is het aantal deelnemers de afgelopen jaren afgenomen. Er varen nog steeds zo’n twintig boten mee, maar die zijn vaak nauwelijks verlicht. Een echt verlicht schouwspel blijft dus ook uit.

Met het mooie weer van dinsdag staan de tuinen, de kades en de pleinen vol met Alphenaren maar wederom word ik teleurgesteld. Alle respect voor de deelnemers en de moeite die ze hebben genomen om hun boot te versieren, maar ik mis toch de battles op het water tussen vriendengroepen met muziek en verlichting. Een ouderwetse penismeting tussen mannen. Dat alle deelnemers van de Gondelvaart écht hun best doen om de mooist versierde boot te hebben én opvallen door hun thema en muziek.

Waarom kan Nieuwkoop het wel en Alphen aan den Rijn niet? Waar de zijn echt versierde en verlichte boten? Waar zijn de partyboten? Hoe krijgen we de Alphense Gondelvaart weer aantrekkelijk voor iedereen? En dat de Gondelvaart weer net als vroeger bestaat uit vijftig procent Alphenaren op het water, en vijftig procent Alphenaren op de kant?

En ja, nogmaals: makkelijk roepen vanaf de kade...

Fotograaf: Josh Walet