Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Triest

28 september 2018 - 19:58  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Triest

Alphen aan den Rijn - Je mag van de SGP niet homoseksueel, transgender of gewoon iets anders dan heteroseksueel zijn. Sterker nog, de grote Alphense SGP-leider merkte tijdens de raadsvergadering van afgelopen week op dat de Regenboogmotie een trieste zaak is. Bovendien vindt de SGP dat seksuele diversiteit niet onbegrensd is.In de Regenboogmotie wordt opgeroepen tot meer tolerantie jegens andersvoelende medemensen en om daarvoor als gemeente een verklaring te ondertekenen, voorlichting op scholen te geven en een symbool ergens in de gemeente te realiseren.

Nu is 'triest' het soort woord waarvan ik vind dat het eerder op het SGP-raadslid van toepassing is, dan op een gezellige homoseksuele vriend. Het woordje 'niet' is dit raadslid in de mond bestorven. Dat komt dan vast omdat de Tien Geboden boven z'n bed hangen. Met in elk gebod NIET in hoofdletters. Daar zou iedereen nachtmerries van krijgen, alsmede het bijpassende chagrijnige hoofd.

Het staat iedereen in dit land vrij om te geloven en te vinden en te zeggen wat hij of zij vindt. Dan kan ik het honderd keer niet met jou eens zijn, ik ben het met Voltaire eens dat het jouw goed recht is om te vinden wat je vindt. De grens ligt bij verantwoordelijkheden op basis van de wet. Je mag bijvoorbeeld iemand niet beledigen, daar krijg je een boete voor van de rechter.

Als deze regels niet in onze Grondwet zouden staan, zou een geloof kunnen bepalen wat wij wel en niet mogen doen en denken. Dan krijgen we hier een soort sharia. Hoe die er in Nederland uit moet zien, is wel een dingetje. We hebben in ons land namelijk al zolang godsdienstvrijheid en scheiding van kerk en staat dat er circa zeventig verschillende godsdienstige stromingen zijn.

De SGP is in ieder geval wel de partij waar ik voor op de vlucht zou slaan. Haar denkbeelden passen niet bij een moderne westerse samenleving en discrimineren iedereen die ergens een mening over heeft. Gelukkig is er vooralsnog de Nederlandse Grondwet die mij en iedereen tegen hen beschermd.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper