Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Mijn buur worden? Laat dan eerst je portemonnee zien

25 oktober 2018 - 09:49  •  Iris van de Kolk  •  reacties

Mijn buur worden? Laat dan eerst je portemonnee zien

Alphen aan den Rijn - Maar ook dingen zoals: "Dit past niet in de buurt." Het moet niet gekker worden gewoon! Anno 2018 is het blijkbaar nog steeds normaal om te bepalen wie je buren worden op basis van de dikte van hun portemonnee. Daar kan ik als Alphenaar, lokale volksvertegenwoordiger en socialist niet bij, want dat is niet de soort samenleving waar ik in wil wonen. Ik kan mij gewoonweg ook niet voorstellen dat alle bewoners van dit appartementencomplex dit daadwerkelijk vinden. Je zal er maar wonen en weg worden gezet als discriminerende bobo. Dat lijkt mij niet iets waar je vrolijk van wordt.

Maar het gaat verder dan dat. Als wij dit toelaten als gemeente dan gaan we over op een soort scheiding op basis van een klassensysteem. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Het college van B&W van de gemeente Alphen aan den Rijn moet dan ook haar rug rechten en hier niet in meegaan. Wat dat betreft heeft de heer Stoffelsma dan ook een slechte aan mij, want, beste Chris, zo gaan wij niet met elkaar om in deze gemeente. 

Het is verder een algemeen bekend feit dat de woningnood in Alphen groot is. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Wat mij betreft moeten we de keuze maken om het groen en de polders die deze gemeente rijk is te behouden. Dan is onder andere het ombouwen van oude kantoorpanden, zoals het voormalig kantoor van de Rabobank, een goede en efficiënte oplossing. Die zou dan ook juist omarmt moeten worden, ook door de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex Westmolen. Daar komt ook nog eens bij dat mensen die minder kunnen betalen voor een woning niet mindere mensen zijn. In tegendeel zelfs. De SP zal dan ook de eerste zijn die actie zal gaan voeren hiervoor als blijkt dat deze woningen worden tegengehouden door de bekrompenheid van enkele mensen.

Simpel gezegd, laat de duiven maar los en dan zullen we zien wie hier beter opgevoed is. Samen leven betekent namelijk ook samen wonen.

Fotograaf: Iris van de Kolk