Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De anus van Alphen

24 februari 2012 - 11:19  •  Erik Boerefijn  •  reacties

De anus van Alphen

Alphen aan den Rijn -

Want wat ben je een ongelofelijke klootzak als je als wethouder achteraf je ambtenaren de schuld geeft. Dan heb je dus letterlijk overal schijt aan. Hansje reageerde in Alphen CC op de aantijgingen richting zijn adres. Hij had namelijk wat rapportjes over de brug in kwestie genegeerd en dat had zomaar tot instorting kunnen leiden. Niets aan de hand, gewoon doorrijden. En die zware vrachtwagens? Makkie, anders merken we het wel. Hans' reactie verklaart voor mij waarom wij zo'n ongelofelijk klotelogo hebben, hier in Alphen.

De acht punten van de ster staan voor Hans' vermogen om verantwoordelijkheid te nemen. Op een schaal van honderd, welteverstaan. "Ik ging af op de ambtelijke adviezen en als wethouder mag je toch op je ambtenaren vertrouwen? Hoe kon ik weten dat ze niet capabel genoeg waren?" Nou, misschien omdat het je werk is? Misschien omdat je daar niet al te beroerd voor betaald kreeg? Of hebben ze je gedwongen om wethouder te worden? Wat ben je als leidinggevende een slap sliertje diarree als je geen verantwoordelijkheid neemt voor wat ondergeschikten doen. En daar, lieve mensen, komt onze achtpuntige ster vandaan.

De ster staat ook symbool voor ons minst frisse lichaamsdeel: de anus. En mensen zoals Groen in 't Wout zijn een beetje de anus van Alphen. Daarmee vergeleken, vallen onze huidige wethouders nog wel mee, toch? In de reacties onder het bericht lees ik van alles over wachtgeld. Kun je dat ook met terugwerkende kracht terugvorderen? Dat zal toch wel, mevrouw Oppatja? Nee, van zo'n oud-wethouder moeten we het niet hebben. Toch vind ik de zwarte ster helemaal geen goed symbool meer voor Alphen. Ik heb het idee dat we hier na het drama van vorig jaar als Alphenaren wél onze verantwoordelijkheid hebben genomen. Kijkt u de uitzending van BNN's 'Nu we er toch zijn' nog maar eens na (ja, ook ik ben jaloers op Machiels zwembad). In Alphen is het best gezellig op het moment, toch?

Alphenaren hebben zich van hun beste kant getoond het afgelopen jaar. En daarom heb ik een idee. Een idee waarmee we mensen als Hans Groen in 't Wout kunnen laten zien waar het écht om gaat: verantwoordelijkheid nemen. Over een kleine anderhalve maand is het precies een jaar geleden dat Tristan van der Vlis ons allemaal dwong te rouwen. Zou het niet mooi zijn als iedereen zijn of haar herinneringen eens op papier zette? Een kort stukje over uw Alphen ná 9 april 2011? Zodat al die stukjes worden samengebundeld tot een nooit meer te vergeten herinnering aan hoe de Alphenaren wél hun verantwoordelijkheid namen? Zodat ook onze kleinkinderen nog weten waarom die boom en dat bankje daar staan?

Een document van Alphenaren, vóór Alphenaren. Wie weet kan Joost er met Alphens.nl wat leuks van maken. Of Eveline Verhoeve, van het Alphens Nieuwsblad. Of gewoon met z'n allen. Mijn bijdrage zal zeker niet ontbreken. En laten we nu die zwarte ster maar schrappen. Die gekke Hans...

Fotograaf: Josh Walet
Hans Groen in t Wout.'
Hans Groen in 't Wout