Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Onderzoekje

2 november 2018 - 19:57  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Onderzoekje

Alphen aan den Rijn - Waarom onderzoeken afschieten?Officieel omdat ze geld kosten. Dat er aanzienlijk minder geld wordt uitgegeven aan een degelijk onderzoek dan aan een tot mislukken gedoemde uitvoering ontgaat de vrije democraten. Als je zomaar met een wild plan komt en dat als een kip zonder kop uit gaat voeren, zijn het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dezelfde vrije democraten die moord en brand staan te schreeuwen en om een onderzoek voor de onderbouwing vragen.

Als het aan de VVD ligt gaan we niet kijken naar waar woningen  gebouwd kunnen worden, maar gaan we gewoon beginnen. Iets van: we slaan wel een paar heipalen in het moeras van de Aarlanderveense polder. Of zo.
Dan kijken we ook niet hoe de fietsenstalling tussen het Fossapad en het Rijnplein aanzienlijk beter benut kan worden. Je zet maar een bordje neer, aldus de VVD.
Fietssnelwegen hebben volgens de VVD bij de provincie geen prioriteit, dus dan moet je daar ook niks mee doen. Dat de gemeenten in het Groene Hart hier zelf over gaan? Tja. Bovendien: alle partijen die kansrijk meedoen met de statenverkiezingen hebben de fietssnelwegen in hun partijprogramma staan.
Boskoop hoeft geen zwembad, want dat is te duur. Dus wil de VVD ook niet onderzoeken of het kan. De Boskopers denken daar anders over.
De pilot basisinkomen? Niet doen. Dus ook niet onderzoeken. Maakt niet uit dat het wellicht een goede en goedkope oplossing is voor sommige mensen.

Een klein onderzoekje vooraf naar een aantal van de eisen van de VVD had trouwens donderdag tijdens de gemeenteraad heel wat tijd gescheeld.
Zo krijgt de raad volgende week inzicht in de accommodaties voor de buitensport. Dat de VVD dat in februari pas wil, is dan een beetje raar. Vooral als je bedenkt dat die termijn toch duidelijk in de agenda van de raadsleden staat.
En, een overzicht van de reeds behaalde duurzaamheidsambities is gepland voor het eerste kwartaal van 2019. Dat weet iedereen. Behalve de VVD dan.

Lachen dus met de VVD.
Het zou wel geinig zijn als de VVD ophoudt met dat kinderachtige gedrag en eindelijk serieus politiek gaat bedrijven. Die nieuwkomers zijn er tenslotte al zeven maanden.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper