Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Krantenjongen

21 december 2018 - 20:06  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Krantenjongen

Alphen aan den Rijn - Nu weten we allemaal dat niet elke krantenjongen het zo nauw neemt met de bezorging. Dumpingen van hele pakken papier komen nog steeds in alle wijken voor. Het plakken van nee-nee stickers is voor sommige van die gasten ook gewoon zinloos. Kennelijk nooit leren lezen en ook nog kleurenblind, want zelfs de rode letters zijn geen signaal om die krant niet door die brievenbus te duwen.

Het kan echter nog bonter.
In het voorjaar was ik best lang ziek en daarna kwam ik gewoon niet meer langs mijn eigen brievenbus. Het appartementencomplex waar ik woon, heeft twee uitgangen en ik nam dus standaard die andere.
Pas toen een aantal officiële instanties ging bellen om te horen of ik er nog wel was, viel het kwartje: mijn brievenbus is vol. Heel vol, als de post teruggestuurd wordt.

De kranten, dat is een heel ander verhaal. Die zaten in de brievenbus. Allemaal. Maakte niet uit hoe. Extra gevouwen, gescheurd en gepropt. Die kranten zouden en moesten in die overvolle brievenbus. En anders gewoon eronder, zo hoorde ik van een buurvrouw.
Enfin, die brievenbus is aan het einde van de zomer geleegd. Dat kostte wel moeite, want uiteraard kon ik de sleutel niet meer omdraaien. Door die kranten dus.

Van de week kwam een aardige onschuldig ogende jongeman aan de deur. Fijne feestdagen namens uw krantenjongen. Tuurlijk.
Helaas pindakaas geen euro voor die jongeman. Wel een preek over 'niet in volle brievenbussen proppen', 'zie je die nee-nee sticker dan niet', 'waarom meld je niet gewoon bij de bezorgdienst dat die krant niet in die volle brievenbus past' en de uitsmijter 'ik snap wel dat mensen hier maanden dood in huis kunnen liggen'.
Dat laatste was trouwens een grapje, want volgens mijn vriendinnen word ik gevonden als ik iets van drie dagen niet online ben geweest en de telefoon vervolgens niet opneem...

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper