Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

ARC speelt wederom gelijk

18 februari 2019 - 12:29  •  Theo van Egmond  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Met 3-3 gelijkspelen in Breukelen is om serieus mee te blijven draaien om de titel natuurlijk onvoldoende. Qua voetbal was de Racing opnieuw niet de mindere, maar winnen lukt in dit kalenderjaar gewoon nog niet. Tot drie keer toe moest een achterstand worden weggewerkt. De laatste keer zaterdag lukte dat pas in de laatste minuut. Na een Alphens overwicht lag na tien minuten opeens de 1-0 achter doelman Aäron Balk. Dat gebeurde uit een slecht verdedigde hoekschop. Een kwartier verder stond het weer gelijk. Lionel Frederik besloot een van zijn vele passeeracties nu wel eens met een goede voorzet en de voor deze gelegenheid als linkerspits opgestelde Coen de Groot gleed binnen.

Na de pauze kon het alle kanten op, maar het was na twintig minuten opnieuw de thuisploeg die aan de leiding kwam. ARC had daaraan voorafgaand bepaald geen geluk gehad met de afwerking. Ook de tweede Breukelense goal ontstond indirect uit een cornerbal. ARC reageerde alert en kwam binnen twee minuten op gelijke hoogte. Invaller Luca Janszen kopte achterover binnen uit een vrije trap van Luuk Samsom. Het waren spektakelminuten, want dertig tellen later stonden de gastheren opnieuw op voorsprong. De op links geposteerde verdedigers stonden te slapen en de enige die op een verre trap afstevende was een speler van de thuisclub. Doelman Balk dacht nog wel iets te kunnen repareren, maar geheel onnodig dook hij net binnen de zestien de aanvaller onderuit: strafschop en 3-2. Daarbij leek het te blijven, maar uit een voorzet van de onvermoeibare Huib Oversloot kopte een andere invaller, Jeroen Borsboom, in de negentigste minuut voor de derde keer de gelijkmaker binnen. Er zal zaterdag in de inhaalwedstrijd tegen BOL ongetwijfeld weer een andere opstelling te zien zijn. Thomas Lamberts zal daar in ieder geval geen deel van uitmaken, hij is geschorst.