Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Twee kleine kleutertjes....

20 februari 2019 - 06:16  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Twee kleine kleutertjes....

Alphen aan den Rijn - Een beetje verzonnen verhaal hoor, maar de werkelijkheid is nog lachwekkender. Misschien gelooft u me niet eens. Die kleuterjes zijn namelijk raadslid Wil Verschuur en een journalist van het AD. Wil heeft in de gemeenteraad vragen gesteld over een fiets. De krantenjongen heeft dat als "breaking" op de voorpagina van het Groene Hart Katern gezet.

Een toelichting dan maar...

Een paar jaar geleden kreeg Alphen een citymanager, Martin de Vries. Toen de puinhopen aan de Lage Zijde op zijn grootst waren, moest hij er de moed in houden. Veel bezoeken links en rechts. Hans de Bruin, van "Gek van Fietsen", staat altijd vooraan als hij iets kan doen voor de gemeenschap. Een gratis fiets voor Martin en Alphen dus. Gezond, geen vervuiling en sneller en minder duur dan een auto.

De Vries was hier tijdelijk. Zijn taken EN fiets zijn overgegaan naar het EDBA, de organisatie voor economische ontwikkeling, citymarketing en centrummanagement. Directeur Joost Berkhout trof het rijwiel in een hoekje aan en vond het wel een goed idee om geen kilometers meer te declareren, maar gezond en goedkoper per bedrijfsfiets naar afspraken te gaan.

Er was wat klein onderhoud nodig. Voor een paar tientjes legde Hans de Bruin er nieuwe banden om, repareerde hij de verlichting, stelde de schroefjes bij en smeerde de ketting.

Nou zijn die "kosten" in het jaarverslag terecht gekomen als "reparatie fiets Berkhout". Kleine Willie, altijd verzot op wat sensatie (anders wordt ze niet herkozen en moet ze alleen van AOW rondkomen), zag haar kans. Als "enige eerlijke" raadslid zou zij die frauduleuze organisatie wel eens aan de schandpaal nagelen, met die fietser erbij. Schijnheilige vragen aan het gemeentebestuur en een telefoontje naar dat ventje van de krant. Hoe kinderachtig kan je zijn? Hoe veel dure tijd van het ambtelijke apparaat kan je verspillen? Hoeveel pulp krijg je in een krant?

Genoeg d'r over.

Alleen nog een boodschap aan die hele stoute kindertjes. Wil: jij kost de gemeenschap tienduizenden Euro's per jaar met je nutteloze 1-kleuter-geleuter-partijtje. AD: in tegenstelling tot de luizenmoeders vinden wij jullie niet bijzonder. Wij vinden jullie alleen maar heel raar. 

Fietsen

Het wordt tijd dat jullie zelf gaan fietsen het liefst op een oud barrel natuurlijk. Alhoewel, op een nette fiets komen jullie verder. En hoe verder hoe beter.

 

Machiel van der Schoot

Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger