Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA MAX

22 februari 2019 - 19:55  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA MAX

Alphen aan den Rijn - Als er tegenwoordig in de politieke arena over MAX wordt gesproken, gaat het vooral over het behoud van de tieneractiviteiten. Daar bedoelen de dames en heren politici de feesten voor kinderen uit groep 8, voor jongeren rond de brugklasleeftijd en feestjes voor tieners tot 16 jaar. Die tieners kunnen voor een feestje nergens anders terecht, behalve als er iemand in de schuur van pa en ma terecht kan.

De tienerfeesten zijn de corebusiness van MAX. Met of zonder schuim, verkleed of gewoon zo met een echte DJ. De uitdaging is dat niemand met een tienerfeestje droog brood kan verdienen. De kids komen met 3 euro aankakken en zijn al blij dat ze daar überhaupt een drankje voor kunnen kopen.
De kosten zijn omgekeerd evenredig aan de niet-bestaande inkomsten. Er moet huur worden betaald, er moet beveiliging worden ingehuurd en de DJ is ook niet gratis. Daar bovenop komen ook nog kosten voor energie, water, wifi en zoiets als overhead.

De huurders die het schip drijvende hielden, zien de bui al jaren hangen en zoeken inmiddels massaal een goed heenkomen elders. Bijvoorbeeld in een zaaltje in zwembad AquaRijn. Daar zijn de toiletten heel en het is niet zo achteraf tussen de sportvelden.
Dat achteraf is voor een luidruchtig feest een pré, maar voor een dansschool, muzieklessen of dansles bepaald een nadeel.

Dat de toiletten van MAX beroerd zijn, het dak niet best is en de muren zo dun als bordkarton zijn, kun je MAX niet aanrekenen. Dat is een grof falen van de gemeente Alphen aan den Rijn die zich niet aan alle beloften voor onderhoud van het gemeentelijke pand heeft gehouden.
Begrijpelijk is dat overigens wel, want het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. Op de plek van MAX komt de nieuwbouw van het Ashram College.

De wethouder vindt dat de tieneractiviteiten behouden moeten blijven. Over het pand zegt hij niets, maar het optrekken van zijn wenkbrauw leert mij dat de sloop aanstaande is. Ook de raadsleden vinden dat er wel iets voor tieners gedaan moet worden. Of dat in MAX moet, is dan de vraag.
'Ik wou dat de wethouder gewoon zei dat dat pand plat gaat en dat dat het dan is', meldde donderdagavond een van die raadsleden. 'Dan weet iedereen tenminste waar ie aan toe is.' Of MAX dat precies zo ziet, waag ik te betwijfelen. Het is echter inderdaad voor iedereen beter als de wethouder niet alleen zijn wenkbrauw optrekt, maar gewoon zegt dat het over en uit is voor MAX.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper