Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Grofvuil

24 mei 2019 - 20:08  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Grofvuil

Alphen aan den Rijn - In het gemeentehuis hadden de afvaljongens bedacht dat een afvalbrengstation een heel goed idee is. Is ook een goed idee en bovendien milieuvriendelijk. Iedereen stopt een keer in de zoveel tijd z’n auto vol en dan huphup naar Afvalbrengstation Ecopark De Limes.

Het is stukken goedkoper als iedereen z’n eigen auto pakt. Voor de gemeente dus. Niet voor ons. Wij betalen de benzine, zij niet.

Het is ook gemakkelijker voor de afvaljongens. Hoeven er geen schema’s meer met wanneer die grofvuilwagen welke route rijdt en er hoeft ook geen schoonmaakdienst achteraan voor alles wat is weggewaaid en ondertussen in de struiken ligt.

Ik heb het altijd een beetje merkwaardig gevonden dat 'we' van de gemeente allemaal op de fiets moeten, behalve als het beter uitkomt dat 'we' allemaal met de auto komen. Dus aan de ene kant moeten we milieuvriendelijk op de fiets en aan de andere kant hebben we natuurlijk allemaal een auto om onze zooi een paar kilometer verderop naar het afvalbrengstation te brengen.

Nu hebben we dus bij lange na niet allemaal een auto. Er zijn heel veel mensen die zelfs helemaal geen rijbewijs hebben. Of ze hebben dat wel en ook een auto, maar het is een Suzuki of een Smart of een sportkarretje zonder dak. Waar je amper zelf inpast.
Of je bent een rasechte schijterd die die stomme Limeslus niet durft te nemen. Het is daar namelijk heel overzichtelijk. Maar niet heus.

Geen probleem, aldus de afvaljongens.
Je gaat gewoon op je knieën of er iemand bereid is om jou en je zooi even heen en weer te rijden. Moeten de iemand uit je netwerk wel iets van een busje hebben, want je laat ze natuurlijk niet rijden met maar één dingetje.
Of je belt naar dat afvalbrengstation of ze het op een dag komen halen. Dat kan namelijk, maar dat is niet gratis. Bovendien: om nou de ophaaldienst te bellen voor een ouwe stoel en een kapotte stofzuiger is best overdreven.

Ik hoop maar dat het gesteggel achter de schermen er niet toe leidt dat die motie stiekem in het ronde archief verdwijnt. Bij mij staan twee oude stofzuigers, wat oud hout, een kapotte lamp en nog wat ander huisraad met smart te wachten totdat ik ze een keer aan de weg mag zetten.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper

Verwante nieuwsberichten