Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Grommen

16 maart 2012 - 14:33  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Grommen

Alphen aan den Rijn -

Doofheid komt regelmatig voor bij dalmatiërs. Dat zijn witte honden met zwarte stipjes, zoals in die ene film van Disney. Heel wat 'rijst-met-krenten-pups' werden als volwassen hond naar het asiel gebracht. Ze werden vaak toch iets groter, speelser en wilder dan vooraf ingeschat. Er zijn mensen die vinden dat er niet gefokt mag worden met een dalmatiër die een vlek rond z'n oog heeft. Ook niet met reuen zonder testikels, maar daar zit wel wat in, denk ik… Over blindheid wordt niets bijzonders geschreven. "Wij hebben als honden fatsoen, jij niet", eindigde 'Dalmaat Dalmatiner' in zijn of haar (lastig!) reactie. De kans is héél klein dat iemand écht zo heet: ik neem aan dat het zo'n sneu schuilnaampje is. Als ik me vergis, beloof ik een aalgladde ode aan de machtige dalmatiër. Anders is het gewoon triest. Laten inslapen, die handel.

Voor de hond is het ook erg hoor, zo’n baas. Die anoniem reageert op internet en zich dan achter zijn eigen trouwe viervoeter verstopt. Om die vervolgens ook nog 'en plein public' neer te zetten als 'pussy'... Grote bek achter het... LCD-schermpje! Van andere columnisten weet ik dat ze zich ook ergeren aan anonieme reacties. Meestal irriteert het mij niet zo, mijn gedachten stoppen doorgaans na “Laffe hond”. Nu zal ik af en toe eens om me heen kijken. Of ik misschien iemand zie met een dalmatiër. 'Dalmatiner' (Duits!) en 'dalmaat' zijn andere woorden voor het ras. Misschien kan die laffe hond - of teef! - mij dan wat fatsoen bijbrengen en tegen m'n broek aanlopen. Dat wordt lachen. 

Anoniem zeiken op een column? Je zet alleen je eigen mening voor lul. Kijk eens naar Dennis Capteins column 'Zondagsrust'. Wat een niveauverschil, tussen de anonieme en de 'geloofwaardige' reacties. Zo'n pseudoniempje verzinnen kost tijd, toch? Daarin kun je ook een columpje schrijven. Gewoon doen, lijkt me veel leuker dan mensen tegen hun broek aan te lopen. Of gewoon 'fatsoenlijk' reageren, met de door vader en moeder geschonken eigen naam. Ik wacht af en ga weer even in m'n hok liggen. U hoort me vanzelf wel weer een keertje grommen. En jawel, met m'n eigen naam erboven. Stoer hè? Grrrrrrrrrr…

Fotograaf: Josh Walet
Dennis Captein.'
Dennis Captein

Dennis Captein is uitgever en publicist.