Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De krentenkakkers van de VVD

20 maart 2012 - 14:14  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

De krentenkakkers van de VVD

Alphen aan den Rijn -

De VVD had ook een actie verzonnen.  Bij huisarts en fractievoorzitter Ruud Gebel  kon je bloeddruk laten meten, terwijl fysiotherapeut  en commissielid Hans ’t Hart nekmassages gaf. Lief bedoeld hoor, maar eerlijk gezegd had ik wel gelijk het idee dat het geen succes zou worden. Een normaal mens gaat op klaarlichte dag z’n nek toch niet laten masseren door een wildvreemde vent?

Ruud Gebel roept met zijn politiek gedram zoveel ergernis op, dat de gemiddelde bloeddrukmeter spontaan uit elkaar spat als iemand hem de test laat doen. Hij heeft dat zelf niet zo in de gaten, maar de gemiddelde burger wel. Die zijn zo verstandig dan maar niet te gaan. Straks is de gezondheidszorg helemaal niet meer te betalen met al die kapotte apparaten, denken ze.

Na afloop kwam de VVD met een juichend stuk “VVD draagt bij aan Warchild!”. Er was 75 Euro opgehaald. Ik ging er eerst helemaal aan voorbij joh! Met zo’n brallende kop boven het artikel en 2 dure professionals las ik 75 honderd of zoiets. Er zijn scholieren die meer hebben opgehaald, dus zo raar was mijn leesfout niet. Maar nee hoor, iets verder op stond dat de VVD het bedrag had aangevuld tot 250 Euro. Pas toen begon ik te twijfelen. Effe teruglezen, dacht ik. Het stond er echt! Twee volwassen mannen hadden samen 75 Euro opgehaald en durfden dat nog te vertellen ook. 

Zelf zou ik stiekem naar de pin zijn gelopen en er een paar honderdjes uit eigen zak bij hebben gestopt, in stilte hopend dat niemand het in de gaten zou hebben. (Bonnetje kan nog op de zaak ook). Je staat als grote vent toch compleet voor lul met zo’n fooi? Vol trots gaat de VVD dan ook nog ronken en pronken met het feit dat het bedrag tot maar liefst TWEEHONDERDVIJFTIG Eurootjes werd aangevuld. 

Op internet schreef iemand “hoe kan de VVD, toch de partij van de rijken, met zo weinig over de brug te komen?”.

Daarop reageerde Erwin Philips, de voorzitter van de plaatselijke VVD verontwaardigd: “Volgens mij gaat het niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit… De kinderen waar het om gaat zijn met elke donatie tevreden.”  

Erwin, hoe weet je het te schrijven? Juist jij, voorzitter van de grootste graaipartij van Nederland. Jullie eigen provinciale hotemetoot, Jan Franssen verdient met zijn talloze beunklusjes 2 x de Balkenende norm. Bij hem gaat het juist alleen om de kwantiteit en niet om de kwaliteit met 60 commissariaten, andere bijbanen en tussendoor ook nog het ambt van Commissaris van Koningin van onze centen.   

Los daarvan, wat een gelul, dat die kinderen met iedere donatie tevreden zijn. Waarom stuur je ze niet een zakje met van die VVD-vlaggetjes? Kunnen ze lekker zwaaien naar soldaten die hun land komen vermoorden. Ze zijn met iedere donatie tevreden hoor!

Weet je wat nog fraaier zou zijn? Als jullie van de VVD ook eens tevreden zouden zijn en eens zouden stoppen met uitgeven en graaien.  Wij burgers zijn al tevreden. Wij hoeven helemaal niet zo’n duur KULtuurhuis of een hoge Maximabrug. Een lage is prima en de rest is niet nodig. 

Machiel van der Schoot 

 

Lees het oorspronkelijke berichtje HIER

Fotograaf: Josh Walet