Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robert is een beetje langzaam?

6 april 2012 - 22:02  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Robert is een beetje langzaam?

Alphen aan den Rijn -

Robert J. Blom praat niet gehinderd door enige kennis van zaken over twitter: 'Toen ik circa een jaar geleden meende dat ik toch niet moest achterblijven en ik eraan dacht ook maar eens te gaan twitteren, werd ik van alle kanten gewaarschuwd. Of ik wel wist dat ik circa zestig (!) berichten per uur zou ontvangen. En dat 99 procent van alle twitters geen enkel belang dienden. Dit geneuzel heet ‘twitteren’. Ik stel voor om de naam te wijzigen in ‘flauwekul-onzin-rommel-geneuzel’. Wat mij heeft verbaasd is dat mensen met drukke banen, soms zelfs belangrijke jobs, meedoen aan dit twitter-geneuzel. Laat maar zitten, leuk verzetje voor mensen die niets te doen hebben.'

Kijk, toen ik nog onder de naam Minerva columns schreef voor het Alphens Nieuwsblad, was er een tijd dat ik daar ook zo over dacht. Dat was in de zomer van 2009. Drie jaar geleden, ja. Een jaar later had ik mij in zoverre bekeerd dat ik doorhad wat twitter in het echt is: een virtuele kroeg! Niets meer en niets minder.
En net als in een echte kroeg kun je er vriendschappen sluiten, een vette roddel aanhoren óf verspreiden, afspraakjes maken, ruzie krijgen en gewoon nuttig netwerken. Je praat met wie je wilt praten, je luistert mee of je luistert gewoon niet. Je wisselt recepten uit, geeft commentaar op een voetbalwedstrijd, of je gaat een stevige politieke discussie aan. En als je iemand vervelend vindt, dan schrap je hem/haar uit je tijdlijn. Net als in de kroeg: rug toekeren en met een ander in gesprek gaan.

De kracht van twitter zit in de korte lijnen. Zo is eind 2010 een alleenstaande moeder die met kind op straat stond en helemaal niets meer aan aardse goederen bezat, voorzien van een compleet ingerichte woning. Een tweep gaf een noodkreet en heel veel Alphenaren sprongen hierop in. Binnen twee dagen was alles geregeld: huisraad, vloerbedekking, speelgoed. Alles werd belangeloos gegeven én geregeld via twitter.

Robert J. Blom is inmiddels net zover als ik was ergens begin 2009. Geeft niet hoor, Robert. Je bent gewoon een beetje langzaam. Dat is niet erg hoor. Dat gebeurt iedereen wel een keer. Meestal echter niet in het openbaar...

Fotograaf: Josh Walet
Robert Blom.'
Robert Blom

Oud-wethouder van de gemeente Alphen.