Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Lovergirls

1 mei 2012 - 19:52  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Lovergirls

Alphen aan den Rijn -

Maar helaas, ik was te snel. Een tegenvaller volgde, want toen ik het artikel verder las, bleek bovenstaande slechts een utopie. Van een niet te filmen hoge rang. Want het gaat helemaal niet om mannen die ingepalmd worden om vervolgens de meest mooie dames volkomen vrijwillig (van beide kanten) in bed aan te treffen. Je zou het misschien verwachten gezien de term, maar het is niet zo. Sterker nog: lovergirls zijn loverboys, maar dan vrouwelijk. En ze zijn in opkomst, volgens Spits. Zo mooi als het leek, zo lelijk bleek het. En hé: leuk en aardig, dat puberale gelul van mij hierboven, maar... Ik heb een dochter. En die schijnt over een jaar of wat dus zelfs bij vriendinnen niet meer veilig te zijn. Volgens de stichting Stop Loverboys zou bij 85% van de aldaar gemelde zaken sprake zijn van betrokkenheid van lovergirls. Zij leveren ruim driekwart van de grondstoffen aan de evenveel gevreesde als gehate loverboys. Niks gratis voetbalkaartjes en witbiertjes terwijl zo’n geil mokkel op je schoot zit. Het zijn keiharde hoerenmadames, die net zoals hun met testosteron gevulde evenknieën, geen middelen schuwen om onzekere meisjes uit te buiten.

De tijd dat meisjes giechelend op een roze slaapkamer ‘Mean Girls’ keken, met een stiekeme fles Passoã en lauwe jus d’orange, is blijkbaar voorbij. Niets is meer onschuldig. Zelfs Wikipedia heeft de term ‘lovergirl’ opgenomen in haar assortiment. Ze stoken tussen ouders en dochters, gaan steeds meer met de betreffende dochter om, proberen het zo aan te pakken dat het ontwrichte grietje tegen de lovergirl gaat opkijken en slaan dan toe. Een angstaanjagende gedachte. Terwijl ik dit schrijf, lichten de waarschuwingslichtjes van de babyfoon ziedend op. Ze ligt te huilen. Of eigenlijk meer protesterend te krijsen. Bijna anderhalf en nu al een echte vrouw. Op zakformaat dan. Met een hele echte eigen wil, zoals dat hoort. Dat die dan niet altijd overeenkomt met die van mijzelf, neem ik maar op de koop toe. Nu kan het nog, een beetje ruzie maken. 

Maar over een jaar of dertien misschien niet meer. Er zit dus maar één ding op: héél lief zijn voor d’r, vooral in haar pubertijd. Al was ik dat al, natuurlijk. Maar puber of niet: straks moeten we (bijna) alles maar gewoon goed vinden. Vooral geen ruzie meer krijgen met onze dochters! Of zou er tegen die tijd weer wat uitgevonden zijn tegen dit beangstigende fenomeen? Zoiets als Carspotter.nl, ofzo? Sms 4400 en de naam van het vriendinnetje van uw dochter. Binnen een minuut weet u of u gerust ruzie kunt maken, of niet. Lovergirls, dus. Wat viel dat artikel tegen zeg..

Fotograaf: Josh Walet