Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Lekker hangen

13 mei 2012 - 09:50  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Lekker hangen

Alphen aan den Rijn -

Om te beginnen natuurlijk die groepen hangjongeren die wel degelijk problemen veroorzaken. Zo'n groep maakte een jaar of wat geleden winkelcentrum Herenhof min of meer onveilig. La Familia verzamelde zich tussen de winkels en dat deden ze door elkaar te sms-en om te komen. 'Gezellig'. Het waren wel een beetje heel veel jongeren die bij elkaar kwamen. En, er zaten 2 of 3 criminele types tussen die het verpestten voor de rest. Dat wil je niet.

Dan zijn er ouders, die het niet kunnen laten om zich overal mee te bemoeien. Ouders die denken dat 'hun' kind hun eigendom is. Die helemaal vergeten zijn dat het vroeger op zolder bij vrienden ook gezelliger was dan bij pa en ma op de bank. Die ook vergeten zijn dat er vroeger gewoon meer plaats was om met een groepje ergens te hangen. Nederland wordt steeds voller en dat geldt ook voor Alphen. De kleine kinderen kunnen amper nog op straat spelen en de grote kinderen kunnen niet gezellig bij elkaar gaan zitten. Vaders en moeders hangen lekker in de kroeg, maar daar mag je niet in als je nog geen 18 bent.

De meest geduchte tegenstanders van hangjongeren zijn de ambtenaren en semi-overheidsdienaren. Oftewel: de mannen die een shelter vol in het zicht zetten en al het struikgewas rooien en de mannen die vinden dat alle jongeren een probleem zijn en dat zíj er vooral bij moeten zijn om alles in goede banen te leiden. De grootste vijanden van de wethouder zijn dus zijn eigen plantsoenendienst/accommodatiemedewerkers en zijn eigen Participe-jongerenwerkers.

Dat lijkt mij nou eens een mooie uitdaging: ambtenaren ervan weerhouden om alle zelfverzonnen regels uit te voeren en semi-ambtenaren ervan weerhouden om overal een probleem in te zien...
Succes ermee, wethouder!

Minerva

Fotograaf: Josh Walet