Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Optreden van de 3JS in Alphen

16 mei 2012 - 20:38  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Optreden van de 3JS in Alphen

Alphen aan den Rijn -

Sinds kort hebben wij in Alphen onze eigen 3JS. Dit trio is er alles aan gelegen, dat de naam Alphen aan den Rijn gaat verdwijnen en dat het belachelijke, nota bene door een duur bureau verzonnen, Rijn en Gouweland er voor in de plaats komt. Wilt u weten wie het zijn? 

1. Jo Schriek, de voorman van de Alphense Socialistische Partij. Eerlijk is eerlijk, hij was vanaf het begin tegen de fusie. Echter op basis daarvan zegt hij nu zich niet te bemoeien met de naamgeving. Laat het zooitje maar lekker barsten. Goed gedaan hoor Jo!  Je grote communistische voorbeeld Marx zou trots op je zijn geweest. Die vond 150 jaar geleden ook dat je geen poot moest uitsteken om te helpen al verzoop iemand. Hoe meer ellende bij de mensen, hoe meer kans voor zijn revolutie.

2. Joost van Beek, van het CDA. Een lieve man hoor, echt waar, maar alleen in de gemeenteraad, omdat de rest van zijn partij nog ouder was. Joost weet niet dat een opkomst van 35% bij een referendum extreem hoog is. Dat bijna iedereen in Alphen voor behoud van de oude naam is, veegt hij van tafel met de opmerking:  “dan had de rest maar moeten gaan stemmen. Er zijn belangrijker zaken”. Nou Joost bij de gemeenteraadsverkiezingen komt bijna de helft van de bevolking ook niet stemmen. Dan hoor ik je niet. Dan vind jij het pluche ineens wel belangrijk. Dan pak je ook de volle 100% van de vergoeding. Dan zeg je ook niet “Ik hoef maar de helft van het geld en de zetels. Er zijn belangrijker zaken”. Ik snap wel dat je een naam, die eindigt op ‘land’ geweldig vindt. Daar zit namelijk het laatste restje van jullie kiezers.

3. Joop van den Berg is voorzitter van de commissie die de fusie tussen Alphen, Rijnwoude en Boskoop moet voorbereiden. Voor hem hebben ze het woord “Salonsocialist” uitgevonden. Als een goede PvdA-er denkt Prof. Dr. J. Th. J. van den Berg altijd aan minderheden en zwakkeren in de samenleving. Vandaar dat hij zo’n zielige Boskoopse stem 5x zwaarder telt dan eentje uit Alphen. Voor Joop zelf geldt solidariteit natuurlijk niet. Naast zijn ruime staatspensioen beunt hij dik vet bij in allerlei baantjes die hij en zijn politieke vriendjes elkaar toespelen. Het ergste is echter dat Joop in de loop van de jaren daardoor lui en arrogant is geworden. Met zoveel functies is het ook geen doen om je in details te verdiepen. Ik heb Joop ooit meegemaakt tijdens een discussie over voormalig wethouder Schings, die niet met zijn vingers uit de gemeentekas kon blijven. Op zo’n pedant toontje (ik weet alles al, ik hoef me nergens meer in te verdiepen) verdedigde Joop zijn partijgenoot met semi-juridische lul-praat tegenover het klootjesvolk.  Als Joop even gezocht had op internet, was het duidelijk geweest. Schings had helemaal geen recht op de centen, moest alles terugbetalen, maar meneer de professor heb ik nooit meer gehoord. Daar zijn we lekker klaar mee met zo’n voorzitter!

Anders dan het Songfestival nemen burgers dit wel serieus. We gaan nauwkeurig noteren welke raadsleden NIET voor Alphen aan den Rijn stemmen. Leg dat bij de volgende verkiezingen maar eens uit aan 82% van de bevolking! De schandpaal staat al overeind en op het bijhorende informatieplaatje staan al wat namen. Ze beginnen alle drie met een J.

Machiel van der Schoot 

P.S. we kunnen het plaatje nog corrigeren heren J.

Fotograaf: Josh Walet