Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - Zij die eigenlijk geen tijd hebben

31 mei 2012 - 17:02  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - Zij die eigenlijk geen tijd hebben

Alphen aan den Rijn -

Bløf krijgt morgenavond in Alphen aan den Rijn wat het verdient: een volle bak en faciliteiten die er niet om liegen. En Ik heb stiekem al even gekeken op het terrein van de Alphense Dagcamping, waar de opbouw in volle gang is. Er schijnt een vermogen kostende podiumoverkapping te komen (met dank aan medehoofdsponsor Leliveld) en ook de rest van het terrein wordt ingericht volgens zeer professionele maatstaven. Inmiddels heb ik het programmaboekje binnen en de inhoud spreekt mij tot de verbeelding. Ik heb sterk het gevoel dat de tweede editie van het Zomerspektakel aan het Meer een happening wordt die zijn weerga niet kent.

Ik sprak Stanley de Looze, een van de organisatoren van dit evenement. Ik was erg onder de indruk van de manier waarop de gangbare kinderziektes na een eerste keer werden genezen en hoe het evenement voorts naar een haast absurd hoog niveau werd getild. Voor hem op tafel lagen dikke draaiboeken, waarin elk detail was benoemd; op elke vraag had hij een passend antwoord. Het Zomerspektakel aan het Meer gaat, zo durf ik te beweren, de eerste editie vet, vet, vet overtreffen. Het wordt een uniek driedaags evenement waar jong en oud van gaan genieten. Eten, drinken, livemuziek, sport en spel, kunst en cultuur, Expeditie Robinson, een sterkste man-verkiezing…

Het gekke is dat het gros van de duizenden bezoekers (mezelf incluis) nauwelijks stilstaan bij de omvangrijke organisatie die achter zo’n evenement schuilgaat. De voorbereiding nam een jaar in beslag en de organisatie bestaat uit louter vrijwilligers die dit evenement hebben geïnitieerd om Alphen aan den Rijn een boost te geven. Een initiatief, dat overigens direct werd omarmd door twee ondernemers (Ed Gerritsen en John Kroes), die zich met een knipoog en een goedkeurende knik als hoofdsponsor aan het Zomerspektakel verbonden.

Heeft u de eerste alinea van dit verhaal nog op uw netvlies staan? Dan volgt nu het vervolg. Ik weet dat de organisatoren drukke levens hebben. Het zijn dertigers en veertigers, die zich bevinden in de drukste periode van hun leven: met opgroeiende kinderen, bedrijven, banen, noem maar op. En dit doen ze er ook nog even bij. Ik zag zo iemand laatst bij Alphia, waar een goededoelendag (Scoren voor KiKa) wegens een slechte organisatie in het water dreigde te vallen. Ene Dorien van Luttervelt stond een week voorafgaande op en zei: “We doen dit voor kinderen met kanker en dus gaat deze dag, al kost het me mijn nachtrust, een succes worden.” Zij nam het heft in handen, trommelde een paar goede mensen op en voegde de daad bij het woord: het werd een topdag. Terwijl Dorien daar eigenlijk helemaal geen tijd voor had.

En daarom wil ik de mensen achter het Zomerspektakel, zij die ’s ochtends vroeg beginnen te rennen en ’s avonds laat hun nest pas weer induiken als er bergen werk zijn verzet, gewoon even benoemen. Bart Wijgergangs, Yolande van Mil, Ivanka Overvliet, Harold Simonis, Rolf Wortman, Sander Willemstein, Jochem van Spronsen, Eric Streefland, Carst Teiwes, Sandra Daalhof, Stanley de Looze en Arvid Hendriks, het is fantastisch wat jullie doen!

Dennis Captein

Fotograaf: Josh Walet
01-06-2012 tot 03-06-2012 - Zomerspektakel aan het Meer.'
01-06-2012 tot 03-06-2012 - Zomerspektakel aan het Meer

Met Bløf als grootse trekpleister!