Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wedden dat Zeeman de geheime projectontwikkelaar is?

6 juli 2012 - 16:40  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Wedden dat Zeeman de geheime projectontwikkelaar is?

Alphen aan den Rijn -

Je zal ongetwijfeld al gehoord hebben dat investeerder Corio niet verder wil met de Lage Zijde.  Er wordt overigens hier in Alphen gefluisterd, dat je beter geïnformeerd bent dan menig raadslid en zelfs wethouder. Misschien is het daarom wel overbodig wat ik ga schrijven en heb je het allang zelf bedacht. Mocht er toch nog een nieuw en aardig idee tussen zitten:  je mag het gratis hebben. 

Laten we eens beginnen bij de haven. Nee, niet een nog te graven haventje aan het Thorbeckeplein, maar bij de Rijnhaven. Het zal wel toeval zijn, maar gisteren stond er een geweldige “artist-impression”  van een jachthaven in de krant. Die gaat daar mogelijk aangelegd worden. Twee oude bedrijfspandjes opkopen (misschien heb je dat al gedaan) en je kunt er woningen en horeca aan het water van maken, die naadloos op jouw Baronie aansluiten.

Vanaf de Baronie is het maar een klein stukje naar het Bospark. Ik heb wel eens ergens tekeningen gezien, waarbij er een groencorridor was getekend tussen de Rijnhaven en het centrum. Die oude sporthal slopen en je loopt vanaf jouw haven inderdaad direct door naar het park. Rechts staat een bejaardenhuis. In die sector investeer je ook stevig, dus dat nemen we gelijk even mee. Langs de kinderboerderij lopen we dan naar de prins Bernhardlaan, die de gemeente wil ombouwen tot een rustig laantje.  Zonder gevaar oversteken en je staat zomaar bij het oude Raadhuis. Daar wil jij toch graag je investeringsmaatschappij in huisvesten?  Zoiets heb ik tenminste wel eens in de krant gelezen. Als de huidige huurders, het streekarchief en de muziekschool verhuizen naar het nieuwe KULtuurhuis, komt dat heel goed uit.

Dan de Lage Zijde zelf: Corio wil geld vrijmaken en het zou me niks verbazen als ze van de Aarhof afwillen. Die kan jij zo kopen uit de kasstroom van de Zeemangroep. Naadloos pak je tegelijkertijd het plan rond het Thorbeckeplein van de gemeente over. Een miljoentje of 25 lul jij er zo van af. Jij weet ook wel, dat ze hun gezicht niet willen verliezen na het gestuntel van Lyczak en de VVD en iedere strohalm beetpakken. Op dit moment kan je eisen wat je wil. Toch het eerste verdiend, niet waar? Trouwens, rond hotel Toor is het toch ook gelukt om een andere wethouder  op de knieën te krijgen?

Ja, en dan als klap op de vuurpijl, de Julianabrug. Wat een godsgeschenk, dat die plotseling in elkaar stortte. Nou ineens ook weer allerlei gedoe rond geluidsoverlast. Je zou haast denken, dat er een samenzwering gaande is, om er gewoon een tunnel voor in de plaats te maken. Daar was jij toch ook voorstander van? En weet je wat zo leuk is: zo’n tunnel heeft veel langere op- en afritten dan een brug. Weet je waar die tunnel dan uitkomt Jan?  Precies! Bij jouw Baronie. 

Zo is het verhaal rond Jan. Veel succes. Ik gok erop dat jij die projectontwikkelaar bent, die Stan Lyczak en Bas Eenhoorn beweren op de achterhand hebben. 

 

Vriendelijke groet

Machiel van der Schoot 

P.S. nog even terugkomend op het Station: als je daar vanaf het Centrum naar toe loopt, kom je door de Prins Hendrikstraat langs de winkel waar jij ooit begonnen bent.  Maak daar een aardig museumpje van en revitaliseer dat buurtje. Dan zal je mij nooit meer horen!   Zeker niet als je het pand dat Hoogvliet verlaat, gaat gebruiken voor de uitbreiding van je centrale magazijn.

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger