Blogs over Alphen - D66

« Vorige - Volgende »

Richard Middelraad, de referendumprutser van D66

11 juli 2012 - 17:10  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Richard Middelraad, de referendumprutser van D66

Alphen aan den Rijn -

Ik kan het natuurlijk voorbij laten gaan, zo belangrijk is het niet meer, nu het gelukkig gewoon Alphen aan den Rijn blijft. Maar ja, een leuk onderwerp voor een blog is nooit weg en deze keer legt die Richard de bal wel heel panklaar voor het doel. 

Eerst maar eens het feit, dat hij pas na weken met een verhaaltje komt. Richard hoort zoals de meeste raadsleden uit de groep semi-overheid / pensioentrekkers. Zoals bekend, hebben die zeeën van tijd. Slaap je soms veel Richard of bevestig je gewoon de borrelpraat, dat ambtenaren alles rustig aan doen? Je krijgt er voor betaald hoor!

Dan de argumenten die onze democraat aanhaalt. Op zo’n pedanterig Pechtold toontje legt hij de burger uit wat de andere partijen, die gelukkig wel voor Alphen stemden, fout deden.

“Wij kwamen de afspraak na, die we hadden met de inwoners van de 3 gemeenten”
Nou Richard, ik weet niet waar je dat vandaan haalt, maar ik heb met jou nooit een afspraak gemaakt hoor. Mijn buurman niet, de overbuurman ook niet, zelfs onze hele straat niet. 

“Deze stemming is de zwaarst mogelijke vorm van volksraadpleging, aangezien een bindend referendum in de huidige wetgeving niet geregeld is”. 
Nou weten we dat D66 een groot voorstander is van een referendum. Zelfs nu probeer je nog te scoren op dat punt. Maar wat ben je voor een ongelofelijk labbekak als je eerst instemt met het belachelijk voorstel om onze Alphense stem niet voor vol mee te laten tellen (slechts voor een kwart) en wat ben je voor een enorme lul als je dat achteraf nog gaat verdedigen ook?  Ben ik even blij dat die referendumonzin van D66 het nooit gehaald heeft met dat soort rare spelregels. Over langzaam gesproken: sinds 1966 (al bijna 50 jaar dus) hebben jullie het over de gekozen burgemeester en het referendum. Nooit één succesje. De veel kleinere SGP haalt meer binnen van haar kroonjuwelen. Opheffen jullie zooi, zou ik zeggen. Het voegt niks toe (behalve baantjes voor jullie clubleden) en het kost veel geld.

“Er is wel weer wat vertrouwen te winnen tussen de gemeenteraden”
Weer zo’n arrogant Pechtholdtoontje. Waarom haal je het woord “staatsrechtelijk” er niet bij? Is je fractiegenote Inge Prins soms op vakantie? Die schudt dat soort praat er zo uit. Maar alle gekheid op een stokje: zou je niet eerst eens beginnen met het vertrouwen van de burger terug te winnen? Niet alleen door deze affaire, maar ook door jullie stemgedrag in de gemeenteraad is dat tot nul gedaald. Jullie zijn zo overduidelijk op zoek naar het pluche, dat het plaatsvervangende schaamte oplevert. Of het nu een falende wethouder betreft of een nette motie van de rest van de oppositie: jullie zitten te kontenlikken bij de grote partijen. Het valt te veel op man: iedereen weet dat jullie alle drie wel trek hebben in een baantje als wethouder. 

Doe er wat mee Richardje. Het Pechtholdeffect is een keer uitgewerkt en dan moeten jullie het op lokale kracht doen. Wakker worden jongen!

Machiel van der Schoot 

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij