Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De Alphense Jaarmarkt: Sticky Magic!

13 augustus 2012 - 17:16  •  Erik Boerefijn  •  reacties

De Alphense Jaarmarkt: Sticky Magic!

Alphen aan den Rijn -

Vorig jaar was er een mannetje die zo’n beetje alle Tell Sell-producten verkocht. De Ahh Bra’s hingen in alle denkbare kleuren, als een soort slinger, aan zijn kraam. U weet wel, die comfortabele beha van Tell Sell, die altijd past en waarvan u er 6 tegelijk moet kopen. Dat wordt dus minstens één dag dezelfde dragen! Ook demonstreerde hij met verve de Buzz Off: een magnetische hordeur om ongewenste insecten buiten de deur te houden. Werkt ook goed tegen kleine kinderen en huisdieren.  Ook had hij dozen vol met ZQuiets. Dat is het meervoud van de ZQuiet, een gegarandeerde oplossing tegen snurken! Effectiever dan de pil van Drion! En de echte enthousiastelingen mochten de Aqua Laser Gold proberen: één van ’s werelds meest multifunctionele en krachtige stoomreinigers.

Ook zijn er altijd kraampjes met steentjes. Nou ja, edelstenen, moet ik zeggen. Kristallen, stukjes rots van de Olympus, een stukje betonsplinter van één van de Twin Towers, of stukjes versteend hout van Jupiter. Ook kun je jezelf op de derde woensdag van september elk jaar weer 20 kilo zwaarder eten. Poffertjes, Vietnamese loempia’s, suikerspinnen, geroosterde sprinkhanen, Turkse pizza’s… Alles klaar terwijl u wacht. En vorig jaar was er zelfs een patatkar van Bram Ladage! Op de ‘grootste markt van Nederland’ kunt u ook terecht voor voetbalshirtjes (al dan niet helemaal écht), petjes, riemen, kraaltjes, kettinkjes, sokken, en ook bijna altijd wel voor een mooi horloge, meestal zelfs drie voor de prijs van één. Uw hand laten lezen hoort er ook altijd bij en wie weet kunt u in de toekomst een kraam verwachten waar u voor een prikkie uw ogen kunt laten laseren, een tattoo kunt laten zetten of uzelf in no-time een mooi stel borstimplantaten kunt laten aanmeten. 

Het is weer bijna zover, de Jaarmarkt. Kermis, suikerspinnen, en natuurlijk: het Straatfeest! En dan vergeet ik helemaal die andere Alphense traditie bij uitstek: Gondelvaart! Allemaal leuke bootjes achter elkaar, op een rijtje! Met lichtjes in het donker! Met dochterlief op de nek zal die scheepjesparade het absolute hoogtepunt van de dag zijn. Bovendien heb ik grootse plannen met de Sticky Magic, die herbruikbare en klevende roller. Misschien zelfs wel twee voor de prijs van één! En die Buzz Off ga ik ook proberen. Misschien werkt ‘ie wel tegen inbrekers.

De Alphense Jaarmarkt en de Gondelvaart zullen ons oude stadshart in ieder geval nog één dag per jaar gezellig maken. Sticky Magic! En alleen daarom is ‘ie al de moeite waard, die derde woensdag in september.

Fotograaf: Josh Walet
19-09-2012 tot 19-09-2012 - Jaarmarkt 2012.'
19-09-2012 tot 19-09-2012 - Jaarmarkt 2012

Op de derde woensdag in september!