Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Gefopt!

24 september 2012 - 11:59  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Gefopt!

Alphen aan den Rijn -

Waar is het misgegaan met dat zogenaamd kleine groepje relschoppers dat afgelopen vrijdag Haren terroriseerde? Wat is er overgebleven van die enthousiaste, nieuwsgierige en lieve peuters die ook zij ooit waren? Is het de schuld van hun ouders, Bureau Jeugdzorg of de maatschappij? Ligt het aan de crisis? Even eerlijk… Als je als volwassen vent besluit om voor zo’n Facebookfoutje naar Haren af te reizen, ben je toch rijp voor een spuitje? Laat staan als je dan ook nog met stenen, hekken, vuurwerk en glazen flessen staat te gooien en niet genoeg peuken meeneemt om de avond mee door te komen en dus gelijk even een supermarktje plundert.

Je kunt alleen maar heel hard hopen dat deze mensen zich niet voortplanten, maar de kans is aanzienlijk dat ze ons landje ook nog eens opzadelen met een volgende generatie vleesgeworden diarree. Een dagje Haren is goedkoper dan een dagje Efteling. En dus kochten duizenden mensen een treinkaartje, namen zelfgesmeerde boterhammen, lauwe pakjes Wicky en een fotocamera mee, om vervolgens ergens in Groningen een dorpje kort en klein te slaan. De schade zou ruim een miljoen euro bedragen. Goed feestje! Nederland wordt helemaal niet steeds slimmer. Zo vinden sommigen dat de inmiddels 16-jarige Merthe  moet opdraaien voor de schade. Laten we dan gelijk collecteren voor de feestgangers, om hen therapie te bieden tegen de schadelijke gevolgen van het mislopen van een verjaardagspartijtje.

Verhaal die schade lekker op iedereen die überhaupt aanwezig was, relschopper of niet. Ik vermoed namelijk dat je heel wat relschoppers nodig hebt om dat miljoen bij elkaar te sprokkelen. Pak ze daarom allemaal. Wat is nou erger? Een auto in de fik steken of ernaar kijken, gehuld in een speciaal voor de gelegenheid ontworpen t-shirt? De hooligans waren de ramp, de overige omstanders de ramptoeristen die het écht aanpakken van de hooligans in de weg stonden. Iedereen die besloot naar Haren te gaan, is medeschuldig. Veertien of achtendertig jaar oud.  

Natuurlijk gaat er wel iets boven Groningen. Scandinavië, bijvoorbeeld. En op een iets minder letterlijke wijze ons eigen Alphen. Wij hebben trouwens vorig jaar al genoeg publiciteit gehad. Laten we daarom maar even afspreken dat wij hier de komende tijd goed letten op ‘vinkjes’ en indien nodig genoeg sigaretten meenemen. Binnenkort ben ik zelf jarig en dat zal uiteraard ook spectaculair worden gevierd. Het lijkt me leuk om ook CNN te halen, dus hou Facebook in de gaten! Arme burgemeester Rob Bats. Ze kwamen helemaal niet voor een feestje, het dak ging er letterlijk af… Gefopt!

Fotograaf: Josh Walet