Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Voor een beter begrip

15 oktober 2012 - 10:11  •  Jaap Hekkema  •  reacties

Voor een beter begrip

Alphen aan den Rijn -

Toegegeven, ik ben ook lang niet altijd zo kies en meevoelend als ik kritiek heb op de pennevruchten van andere schrijvers. Aan de andere kant denk ik dat dat juist ook de bedoeling is. Ik heb me wel op zeer glad ijs gewaagd,  want als ik het rijtje vaste bloggers/columnisten de revue laat passeren blijken het in hoofdzaak journalisten, tekstschrijvers, hoogbegaafden, redacteuren en analisten te zijn. En succesvolle ondernemers natuurlijk. Ik zou er niet tegenop kunnen boksen. En toch doe ik het!

Eigenwijs als ik ben en dan loop je natuurlijk nogal eens tegen een blauwtje aan. Toch weerhoudt dat me niet. Sterker nog, ik zit er al op te wachten en het zou me zelfs teleurstellen als er niemand op mijn oprispingen zou reageren. Tot nu toe gaat dat prima. Ik geloof dat ik al het stoutste jongetje van de klas ben op Alphens.nl.

Hoog tijd dus om eens uit de kast te komen. Ik ben het gewend maar ik ben de oudste van Alphens.nl, dat neem ik aan. Al ver voor de oorlog geboren en bewust meegemaakt. Daarna als militair een jaar in Indonesië geweest. Nadien beroepshalve de meeste landen van Europa bezocht tot Noord-Afrika aan toe.

Als ik dan in mijn nadagen achter mijn pc zit, verkneukel ik mij vaak intens om de voorstelling die men van mij maakt. Die sullige opa Jaap, die het aandurft om commentaar te geven op hun hoogverheven blogs of columns. Daar geniet ik echt van. Wat hebben die mensen dan nog veel te leren.

Tot zover dan maar,
Jaap.

Fotograaf: Josh Walet