Blogs over Alphen - VVD

« Vorige - Volgende »

Wanhopig

16 oktober 2012 - 12:03  •  Harry Slagter  •  reacties

Wanhopig

Alphen aan den Rijn -

Het begint al met een vingerwijzing naar de economen die de huidige crisis niet hebben zien aankomen, geen kritisch woord is er terug te lezen over de graaicultuur die aan deze crisis ten grondslag ligt.

Vooral de financiële wereld, waar veel van de leden uit Dhr. Eenhoorns partij, de VVD, hun dagelijks brood bijeen graaien, hebben de wereld naar de rand van de afgrond gebracht en nog steeds gaat de buitensporige zelfverrijking straffeloos door.

Naast de financiële wereld, die debet is aan de torenhoge tekorten, kan ook de politiek zich niet aan zijn/haar verantwoordelijkheid onttrekken, Was het niet partijgenoot Zalm die, ondanks de toen al bekende gaten in de Griekse, Italiaanse en Spaanse begrotingen, ons Nederlanders de euro door de strot duwde met alle gevolgen van dien.

Ja leuk verhaal natuurlijk, je hoefde in Europese landen geen wisselkoers meer te betalen, meer voorbeelden waren er eigenlijk niet te geven over het nut van de euro en het simpele feit dat je direct 10% wisselkoers moest afdragen werd onbesproken gelaten.

Een ander misgeboorte uit de schoot van kabinet Rutte 1, de marktwerking in de zorg. Ook hier weer graaiende topbestuurders waarbij salarissen tot €450.000,00 als normaal worden gezien en geen inmenging wordt geduld daar het liberale kabinet dit mogelijk heeft gemaakt.

Zomaar wat voorbeelden om aan te geven dat de hand ook best wel in eigen partijboezem gestoken mag worden!

Het hele Lage Zijde project kan niet anders bestempeld worden als de ultieme natte droom van enkele megalomane bestuurders die eigenlijk geen verantwoording behoeven af te leggen.

Het klinkt allemaal als een, laatste wanhopige poging van onze burgervader om zijn Alphense pleegkinderen te overtuigen dat zij het allemaal totaal mis hebben wat betreft de nog te bouwen, peperdure prestige objecten in het toch al zielloze centrum.

Om te schermen met lokale werkgelegenheid is een absurd argument, naast de Europese wetgeving die voorschrijft dat grote projecten aanbesteed dienen te worden, vallen dit soort projecten altijd in handen van grote bouwconsortiums die achteraf pas de echte rekening indienen en wordt op die manier, willens en wetens, de te lage inschrijving recht getrokken.

Er zijn voorbeelden te over die aangeven dat juist dit soort, door niemand gewenste, overheidsinvesteringen mede oorzaak zijn van de huidige kredietcrisis. Overheden die met vage haalbaarheid onderzoeken schermen om hun gelijk te bewijzen maar achteraf met structurele tekorten blijven zitten en in plaats van arbeidsplaatsen te creëren, een nog zwaardere druk op de toekomst leggen wat betreft niet meer terug te draaien uitgaven.

Misschien zou de stelling opgaan als enkele grote plannen komen te vervallen en er gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die er nog zijn in het centrum, te denken valt aan het voormalig HBS gebouw, en daar, met gebruik van plaatselijke ondernemingen en ZZP- ers zo aan te passen, dat deze voor gebruik geschikt zijn en de grote bouwbedrijven, inclusief alle goedkope arbeidskrachten uit Oost Europa buiten de gemeentegrens kunnen blijven.

Als laatste worden nog meerdere dogredenen aangevoerd ter verdediging van het eigen beleid.

De ware aard van onze burgemeester komt boven want ondanks alle bezuinigingen wordt er niet in eigen vlees gesneden en lezen we tussen de regels door dat handhaving en uitvoering van sociale wetgeving wordt gebruikt om dit te onderbouwen. Ergo hebben we ondanks alle bezuinigingen genoeg ambtenaren nodig om toe te zien of een bijstandsmoeder geen vreemde tandenborstel op haar toilettafel heeft liggen en genoeg voormalige Melkert werknemers om toe te zien of uw en mijn parkeerkaartje niet 3 minuten verlopen is.

Al met al zou het pas echt van toekomstvisie getuigen om inzicht te krijgen in het veranderende ondernemersklimaat en daar op inspelen. Het is een waanidee, van de zoveelste bestuurder in onze gemeente, om van Alphen een wereldstad proberen te maken door het klakkeloos bouwen van meer winkelruimte en zodoende een magneetfunctie te creëren.

Met alle grote steden en voorzieningen op nog geen 30 minuten afstand, zal de regio ook in de toekomst Alphen links laten liggen.

Ondanks het hartverwarmende pleidooi van Dhr. Eenhoorn, om toch maar begrip te hebben, blijf ik overtuigd over de nutteloosheid en verspilling van dit project als geheel.

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.

VVD.'
VVD

Politieke partij