Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Miskleun & kluns

14 november 2012 - 15:06  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Miskleun & kluns

Alphen aan den Rijn - Nu de gemoederen door het land lijken te kalmeren, lees ik Alphens nieuws waar ik me op focus.

Allereerst de ‘mogelijke groepsaanranding’ binnen het Scala tijdens een schoolfeest van de onderbouw. De aanranding bestond uit in de borsten en billen knijpen van een meisje. Ongehoord onfatsoenlijk uiteraard. Het meisje lichtte de school in die meteen de verantwoordelijkheid nam om een onderzoek in te lassen. Daar was iemand van een klein Alphens politiek clubje het echter niet mee eens; De heer van As vond het echt noodzakelijk om met foto van himself in de krant te verschijnen en hier breed over uit te meten. Welke bedoelingen had hij hiermee? Het welzijn van het getroffen meisje? Dacht het even van niet, puur eigenbelang en publiciteit voor zijn figuur.

Maandag moest het betreffende meisje nog nadenken of ze aangifte bij de politie wilde doen. Dit op zich is belastend, ze moet het verhaal x keer vertellen. Dat zal ze niet leuk vinden. Door alle publiciteit is ze nu gedwongen om aangifte van het gegeven te doen, ze kan niet anders. Waarom? De school was al bezig met maatregelen, had er al enkele genomen en nu moet zo nodig vrouwe Justitia erbij betrokken worden. Jammer, ik denk dat de betreffende school dit heel goed, op een pedagogische wijze zelf kan afhandelen. Nu wordt ze deze kwaliteiten afgenomen door iemand die eigenbelang vooropstelt.

Ik ben van mening dat, door dit feit de media in te smijten, de privacy van het betreffende meisje is geschonden. Kun je daar aangifte van doen?

Help! het Raoul Wallenbergplein weer op de schop? Chaos zal wel weer het gevolg zijn, maar daar wil ik het nog even niet over hebben.

De discussie rondom de Maximabrug is nog niet afgelopen. De provincie zou 25 miljoen meebetalen voor de aanleg van de brug, maar het ding kost vele malen meer en zelfs dat geld is er nog niet. Dat geld moeten de gemeenten zelf op tafel leggen in keurige stapeltjes van tien miljoen per stapeltje. Nu het er op lijkt dat die brug er toch komt uiteindelijk, is het probleem van een kleine of grote rondweg nog lang niet helder of opgelost. In ieder geval begreep ik een tijdje geleden dat de grote variant er niet komt want daar is voorlopig geen geld voor. Wat lees ik tot mijn verbazing vandaag in de krant? Alsof het een uitgemaakte zaak is: ‘De buitenring is vrij simpel te realiseren: dat zijn de N 207, de N 11 en de nieuw aan te leggen rondweg met bijbehorende Maximabrug.’

Worden hier weer spelletjes met de bevolking gespeeld? Sinds wanneer is het duidelijk dat de grote variant toch wordt aangelegd? Ondanks alle protesten die er bestaan? Wie legt dat eens helder uit aan onze hele stadsbevolking? Verder: het grote ovale plein, dat overigens vanaf het begin een verkeerstechnische miskleun blijkt, wordt onderverdeeld in twee opvolgende kleinere rotondes. De een om de parkeergarage te bereiken, de ander om het doorrijdende verkeer beter te laten doorstromen. De prins Hendriklaan wordt verkeersluw gemaakt en de aansluiting van Bospark op Visserpark is een feit.

Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om de enige noord-zuidverbinding dwars door de stad (lees dorp), verkeersluw te maken? Alleen om het autoverkeer te stimuleren om rondom de stad te rijden over een grote rondweg die er niet zou komen? We hebben dan toch die grote omweg, de grote variant die ‘men’ zo graag wil? Ik vraag me af wie die ‘men’ dan wel is. Drie keer raden wat er dagelijks staat te gebeuren: files met bijbehorende luchtvervuiling rondom de Prins Hendrikstraat. Gemeentegeld dat over de balk wordt gegooid om binnen korte tijd een miskleun te verbeteren en een gevaar voor allen die de kinderboerderij aan de Prins Hendrikstraat- ingang Bospark willen bezoeken. We weten hoe kinderen zijn: ze kunnen zomaar ineens de weg oprennen. Het kan toch? De weg is toch verkeersluw, de auto’s rijden toch niet hard?

Tjongejongejonge, waar is men toch weer mee bezig.

Fotograaf: Josh Walet