Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Machtig Mooi – deel II

18 december 2012 - 17:08  •  Bas Bosman  •  reacties

Machtig Mooi – deel II

Alphen aan den Rijn -

Even ter herinnering, lees mijn column over de Machtigste van Alphen Verkiezing van IntoBusiness Magazine van vorig jaar. Grote mond van kleine Bas, maar hij heeft wel op een aantal punten gelijk gekregen. Zelf was ik erg content met 4 juiste voorspellingen uit 6. Raar dat Monique Chaudron er niet in staat. Die toelichting zou ik nog wel ’s willen ontvangen. Als je heel vrouwelijk Nederland aankleedt, heb je toch wat in de melk te brokkelen volgens mij. Dat terzijde.

Ik ben dus Machtig en dat vind ik machtig mooi. Waarom? Omdat ik het zie als loon na werken. Wederom de opmerking dat je het zijne mag denken van deze competitie, maar voor mij telt ‘ie. Omdat de mensen die er in staan, daadwerkelijk wat betekenen voor Alphen aan den Rijn en omgeving. En ja, het zijn bijna allemaal ondernemers, behalve de bankjongens en ambtenaren dan, en dat zijn inderdaad allemaal borstkloppers en narcisten, maar mag dat?

Of je nu werkt aan de werkgelegenheid in Alphen, de logistiek, de politiek, gezondheid of het economische vermogen, allemaal dragen deze 50 bij aan onze lokale maatschappij. Ook ik. We hebben verkiezingen voor vrijwilligers, lintjes, et cetera, dus deze competitie mag, kan en moet.

En nu ik er zelf in sta, ga ik er voorlopig niet meer uit. Volgend jaar sta ik minstens 10 plekken hoger. Wat ga ik daar aan doen?

Ik ga Alphen en omgeving bekend maken met mijn credo “Een merk merk je” door bedrijvig Alphen bekend te laten worden met mijn BBB-methodiek. Verder ga ik weer columns schrijven voor Alphens machtigste site. Een uit het oog verloren taak die weer prioriteit gaat krijgen. Ik ga een maatschappelijk doel ondersteunen, zoals ik dit jaar Keep it Clean Day ondersteunde. Maar ik ga er dit jaar meer aandacht en bewustwording voor vragen. Ik ga adverteren in IntoBusiness Magazine, want dat helpt. Ik ga met de Ronde Tafel 84 Oude Rijn, waar ik onderdeel van ben, weer van ons laten horen door onze service projecten, waar we dit jaar ook weer 15.000 euro hebben opgehaald voor het Rode Kruis. Ik ga mij ergens vrijwillig voor inzetten. Ik ga attenter worden en de mensen die belangrijk zijn voor me, nadrukkelijker zeggen dat ze belangrijk zijn voor me. Ik ga iemand aan een baan helpen. En ik ga nog enthousiaster zijn over alle dingen waar ik enthousiast over ben.

Maar bovenal ga ik nog meer betekenen voor Alphen aan den Rijn. Daarom sta ik per slot van rekening in deze lijst. Hou mij in de gaten. 

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger