Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robin en Susanne

18 december 2012 - 20:20  •  John Vermeer  •  reacties

Robin en Susanne

Alphen aan den Rijn -

De dit jaar gekroonde held is een uiterst vermakelijke en kleurrijke persoon. Een rebel without a cause. Een uit de heup schietende blogger en columnist. Een afgestudeerd betweter. Een man die zichzelf kwalificeert als untouchable. Een controversiële persoonlijkheid ten top. Anarchist en aristocraat in hetzelfde vel. Proleet en vakbondsman in hetzelfde brein. Onze machtigste is eigenlijk een reïncarnatie van Asterix en Obelix tegelijk. Asterix omdat hij zichzelf slimmer vindt dan wie ook (‘Rare jongens, die wethouders’) en Obelix omdat hij denkt dat ook hij op jonge leeftijd in een ketel toverdrank is gevallen (en verder zijn er niet nader te omschrijven uiterlijke gelijkenissen met Obelix).

Onze winnaar gelooft echt dat Machiavelli naar hem is vernoemd. Ongenaakbaar en alwetend schrijft hij menig lokale prominent naar een identiteitscrisis. Met liefde rijt hij elke gemeentelijke wond open en gooit daar wat handen pekel in. Als een hinderlijke horzel pest hij onze wethouders en geeft hij ze een hoofdrol in door hem zelf verzonnen complottheorieën. Hij beschimpt en bekladt erop los en heeft zo het beledigen tot kunst verheven. Deze Katwijker moet in zijn jeugd al een teringventje zijn geweest…

Alphen mag haar handen dichtknijpen met deze Robin Hood. Hij is wel een Robin Hood new school, dat dan weer wel. Deze Robin brult elke morgen een Audi R8 uit de garage. Heeft een jacht met vier dekken waar hij menig polderslootje mee omploegde. Heeft een huis met een zwembad, en een vrouw die naar de bakker gaat op Jimmy Choo pumps, met om haar nek drie gevilde en aan elkaar geknoopte Vlaamse Reuzen. Dit echtpaar begrijpt dus als geen ander dat we allemaal een stapje terug moeten doen. Robin en Susanne, mooi stel hoor!

Ik mag mij verheugen in een zakelijke vriendschap met deze machtigste man en daardoor ken ik hem ook van een andere kant. Die van een creatief mens, een ondernemer pur sang, een aanjager, een initiator, een doordouwer en een voorvechter. Een man die veel aan onze gemeenschap geeft. ARC, Stichting PA, Culinair Alphen, Stichting Tsjernobyl en de Kinderboerderij worden al jaren door hem ondersteund. Een zeer muzikale man die kinderlijk blij wordt als hij Great balls of Fire op zijn rock and roll schoenen voor publiek mag zingen. Een inspirerend en talentvol man waar de maatschappij vanaf vandaag pas echt lol aan gaat beleven. Het college kan weer rustig gaan slapen. Machiel is nu gearriveerd als laatste van het old establishment.

Hij hoort er bij. Eindelijk!

En terecht!

Je vriend John

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger