Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Fietstunnel bij vorst ONBRUIKBAAR

21 december 2012 - 13:50  •  Reinder Koornstra  •  reacties

Fietstunnel bij vorst ONBRUIKBAAR

Alphen aan den Rijn -

Gevaarlijk
Want het is natuurlijk een merkwaardige zaak dat je vanuit de stad, de parkeerplaats én de fietsenstalling niet gewoon het perron op kunt lopen, maar éérst de drukke fietsersstroom moet ontwijken. Fietsers die óf met veel snelheid van de helling af komen zetten, óf extra snelheid maken om aan de andere kant weer omhoog te komen. Veel te veel snelheid om het oversteken 'veilig' te kunnen noemen, en dat wordt er met een aanzwellend aantal elektrische fietsen niet beter op! Niets meer aan te doen, natuurlijk! Hoewel, een rechtstreekse doorgang? Hoe duur zou dat nou helemaal zijn?

Vloerverwarming
Nu had ook de gemeente al bedacht dat ook het gebruik door de fietsers zelf wel eens problemen op zou kunnen leveren, met name bij gladheid. Daarvoor was, voor een leuk bedrag extra, 'vloerverwarming' aangelegd. En nu dat ding nog geen drie jaar oud is, blijkt dit verwarmingssysteem al het loodje gelegd te hebben. En hebben onze 'Kerk en Zaners' bij gladheid opeens GEEN fietstunnel meer. Want dat verwarmingsprobleem kan niet eenvoudig worden opgelost, blijkbaar!

Misschien, beste Hans, had je dat extra geld toch beter in een beter verwarmingssysteem kunnen stoppen, in plaats van de, al even onhandige, CDA-groene fietsappel. Want ik vrees dat er opnieuw een gepeperde reparatierekening aan zit te komen. Intussen is voor de 'Belgische oplossing' gekozen: Via verkeersborden wordt de fietser erop gewezen dat bij gladheid die 'fiets'tunnel onbruikbaar is! "De Verbinding" is dus ronduit een misleidende term voor een wat opgeleukte vee tunnel onder de spoorbaan, waaraan toch al de nodige defecten zijn geconstateerd. Nou komt dit er nog bij. Houdt het nou nooit op?

"Bezint eer Ge begint"
Van alle gemeentelijke plannen rond dat 'station' komt al vrijwel niets terecht, dus je mag je wel eens afvragen hoe er tijdens het jarenlange bewind van de heer Groen in't Woud is omgegaan met de projecten die wel doorgingen. Tenslotte zitten we ook al met de Julianabrug die er na een dure reparatie weer 25 jaar tegenaan zou moeten kunnen, maar al binnen tien jaar op instorten stond. Nu komt daar voor vele ongeplande miljoenen een 'plastic' brug die het zelfs 50 jaar moet volhouden. Ik hoop toch écht dat onze gemeenteraad déze keer niet blind vertrouwt op de geruststellende mededelingen vanuit ons Stadhuis.

Helaas kan wethouder Hans niet meer ter verantwoording geroepen worden. Die geniet, met meerdere ex-bestuurders van deze gemeente, van zijn royale wachtgeld. En de termijn van zijn opvolger Kees van Velzen, ook CDA, loopt ook al eind dit jaar af. Het is daarom nog maar de vraag of daar verhaal gehaald kan worden als blijkt dat het allemaal toch weer anders gaat dan gepland, en beloofd, was.
Kortom, volksvertegenwoordigers, let wat beter op onze zaak, en op onze miljoenen!

Fotograaf: Josh Walet
Station Alphen aan den Rijn.'
Station Alphen aan den Rijn

Het treinstation van Alphen aan den Rijn.