Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

2012 naar Museum

31 december 2012 - 17:56  •  Jacqueline Servais  •  reacties

2012 naar Museum

Alphen aan den Rijn - Toch moet me nog één ding van het hart. Onze gemeente heeft een miljoenen schuld, virtueel of niet. Men heeft zich rijker gedacht dan de werkelijkheid is. Toch wil men nog meer geld uitgeven. Dat begrijp ik niet. Het zal wel zijn dat ik, in mijn eigen huishouding, een micro-overzicht heb. Hier gaat er niet meer uit dan dat er binnenkomt. Zo moeilijk is een eenvoudig huishoudboekje niet: wat komt erin, wat kan er uit. De gemeente kan blijkbaar niet boekhouden, maar wel zichzelf rijk rekenen met grond. Laat dat laatste nou met de ‘crisis’ flink in waarde dalen? Laat alle gebouwen eens lekker flink in waarde zakken? Alle lege kantoorpanden hetzelfde? Nee, een projectontwikkelaar pakt de LZ aan. De Maximabrug, de rondweg enz. enz.

Heel grappig vond ik dan ook het bericht dat ik vanochtend in het AD- dichtbij las: In ons glaspaleis wordt binnen korte tijd een cursus gegeven: ‘Uitkomen met inkomen’. Ik dacht dat ik een breuk kreeg door een lachbui. Uitgerekend in de grootste geldverspillende inrichting van deze omgeving, wordt een dergelijke cursus aangeboden. Zouden de dames en heren geldverspillers daar naar toegaan? Ik vrees van niet en zo gaan we dan het nieuwe jaar in met nog meer geld-over-de-balksmijterij ooit aller tijden in dit dorp dat zich zo graag stad wil noemen.

Enfin, het jaar 2012 is inmiddels geschiedenis en mag naar het oudheidkundig museum. Het nieuwe jaar wil ik opgeruimd instappen. Hiermee wens ik allen een voorspoedig, vooral heel gezond 2013. En laten we allen herdenken die ons dierbaar zijn en toch overleden zijn.

Fotograaf: Josh Walet