Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Treurig

11 januari 2013 - 14:16  •  Henk van Veen  •  reacties

Treurig

Alphen aan den Rijn -

Met zijn publicatie “Wethouder van Graaicultuur”, van 21 december 2012, heeft de Alphense ondernemer Machiel van der Schoot, de frauduleuze handelingen van de Rijnwoudse PvdA wethouder Job Dresden aan de kaak gesteld.

Uit deze publicatie blijkt dat Dresden zich schuldig gemaakt heeft aan ordinaire zwendel. Hiermee heeft hij een absoluut gebrek aan respect getoond naar degenen die hem hebben gekozen en benoemd. Zijn gedrag getuigt van een verwerpelijke manier van denken en doen.

In hoeverre heeft deze mentaliteit haar uitwerking gehad op zijn functioneren als wethouder?

Na de publicatie van van der Schoot kon Dresden weinig anders dan zijn functie als wethouder neerleggen.

In de Rijnwoude Koerier van 2 januari 2013 reageert fractievoorzitter Henk Goes van de PvdA Rijnwoude op het gedwongen aftreden van zijn wethouder.

De inhoud van zijn reactie vind ik veelzeggend.

Bovenaan staat “PvdA, dicht bij mensen”. Dit is een wat ongelukkig gekozen kreet als je het over een partijgenoot hebt die heeft toegegeven in de zakken van de belastingbetaler te hebben gegraaid. Goes zegt het te betreuren dat Dresden zijn “foute inkomsten” destijds niet heeft gemeld. Hij  “vergeet” er echter bij te vertellen dat de PvdA Rijnwoude daar, voor de benoeming van Dresden, ook geen of onvoldoende onderzoek naar heeft gedaan. Het zou de fractieleider sieren als hij de hand eerst in eigen boezem zou steken. De op één na laatste regel van het artikel van Goes overtreft alles wat in deze reactie staat, citaat:

“Niet alleen de PvdA, maar vooral Rijnwoude heeft een goede wethouder verloren. Job heeft veel voor de gemeente bereikt.”

De vraag is of dit voor de gehele PvdA opgaat en over wiens of welk Rijnwoude Goes het heeft? Wat was het goede aan deze wethouder en wat heeft hij voor deze gemeente bereikt?

Vele lezers zullen het zich vast nog herinneren. Het AD Groene Hart bracht op 29 november 2011 een artikel over het financiële debacle rond de sloop van het Agrifirm-complex. Deze sloop heeft de Rijnwoudse gemeenschap een verlies opgeleverd van anderhalf tot twee miljoen euro. Voor deze miljoenenstrop was Dresden bestuurlijk verantwoordelijk!

Over deze blunder heeft Dresden nimmer in het openbaar verantwoording afgelegd. Evenmin heeft het tot de ethische uitgangspunten van de PvdA Rijnwoude gehoord om openbaarheid van zaken over deze affaire te eisen. Volgens verschillende krantenberichten, waaronder dat in het Witte Weekblad van 2 januari 2013, zeggen ook het college en de gemeenteraad van Rijnwoude het vertrek van Dresden zeer te betreuren!

Met deze uitspraken nemen, èn PvdA Rijnwoude èn de gemeenteraad èn het college, mijns inziens, onvoldoende afstand van deze frauderende wethouder. Hiermee geven zij een  verkeerd signaal af. Een verontschuldiging aan de benadeelde samenleving zou meer op z’n plaats zijn geweest.

Henk van Veen
hvv1@xs4all.nl 

3 januari 2013

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger