Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Hekking helpt...

1 februari 2013 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Hekking helpt...

Alphen aan den Rijn -

Tjolk Hekking, wethouder in Juinen.

"Ik hoefde niet eens mijn eigen kont in de trog te duwen. Het Alphense college heeft mij, Tjolk Hekking, spontaan gevraagd om advies te geven over de bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden. In Juinen weten we daar wel weg mee. Zo hebben we in het verleden gewoon de bibliotheek gesloten en lieten we op donderdagmiddag de BiblioBus van Hekkings Bus Maatschappij rondrijden. Tegelijk hebben we de reguliere busdienst bij dezelfde solide onderneming in handen gegeven. We hebben ook de temperatuur van het zwembadwater verlaagd tot 11 graden Celsius en de 'Trottoirrinepil' geïntroduceerd om van de overlast van hondenpoep af te komen. Al die maatregelen hebben het bedrijfsleven de nodige centjes opgeleverd en de gemeente geld bespaard. Anno 2013 liggen de parallellen met de situatie in Alphen aan den Rijn voor het grijpen. Zo langzamerhand lijkt de bibliotheek bijna de enige kandidaat voor het veel te dure Kultuurhuis. Opdoeken dus. Arriva? Weg ermee. Te laat komen kan iedereen. Maak het water van Aquarijn kouder, druk de kosten. Harder zwemmen maakt je vanzelf warm. En als je de trottoirrinepil vervangt door een PGP-pil - Praat Geen Poep - voor de meerderheid van de gemeenteraad, wordt er geheid minder lariekoek uitgescheiden. Zo ontstaat er ruimte voor initiatieven met mijn favoriete motto: 'Mag niet, maar schijnt zomaar te kunnen'. Verschillende  Alphense gezagsdragers hebben laten zien dat ze dat prima in de praktijk weten te brengen."

Dat zijn toch krasse maatregelen...
"Jawel. Maar als de bestaande partijen die niet nemen, komt er vanzelf een nieuwe partij die dat wel doet. Ik zit er zelfs over te denken om hier een sociale huurwoning te betrekken en een eigen partij op te richten die meedoet aan de verkiezingen. Wilt u daar meer over weten? Doe mij dan eerst nog maar een Stanneke."

Een Stanneke?
"IJsklontjes op de bodem, Jägermeister erop, afmaken met grenadine en sambal. Het ziet er niet uit, het smaakt eigenlijk nergens naar en je gaat er enorm van zweten. Naderhand krijg ik altijd spijt dat ik er eentje genomen heb."

Waarom drinkt u het dan?
"Macht der gewoonte, denk ik. En de hoop dat het toch een keer gaat smaken." 

N.B. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

 

Fotograaf: Josh Walet