Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wil Verschuur: de enige échte Miss Alphen

9 februari 2013 - 09:23  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Wil Verschuur: de enige échte Miss Alphen

Alphen aan den Rijn -

Ik zie het ook al helemaal voor me. Dat ze m’n uitgeprinte column demonstratief verscheurt en verontwaardigd op de grond gooit. ‘Erik, oprapen! Overdoen!’ Om me dan vijf minuten later liefdevol te verwennen met een stukje ovenwarme zelfgebakken kruidkoek en een glaasje versgeperste sinaasappelsap of een vlaflip met lekker veel limonadesiroop. Ik zou smelten. Wil Verschuur is legendarisch. Zoals zij Ruud Gebel en de rest van dat quasibeleefde zooitje van een politiek Alphen onbewust kan treiteren, zo kan niemand dat. ‘Voorzitter, nu is het uit!’, zei Ruud met een slecht geacteerd docententoontje toen Wil tijdens een raadsvergadering op 22 april 2010 met een ander broddelwerkje hetzelfde deed als net met mijn column.

En de kop van die Wim de Gelder op dat moment, dankzij Youtube nu een onberispelijk stukje eeuwigheid… Wimpie zat daar net lekker te fantaseren over een triootje met een bloedmooie twintigjarige Aziatische tweeling in het Franse bubbelbad van Paul Rosenmöller. Hij had z’n ogen nog dicht en trok in gedachten net een felroze behabandje los, moest hij ineens ingrijpen omdat onze Miss Alphen een blaadje versnipperde... ‘Mevrouw Verschuur, ik vind dat u op dit moment te ver bent gegaan. Dit getuigt van weinig respect voor de bestuurslaag’, zei de toenmalige burgervader tegen onze Wil. Maar die schrok gelukkig niet van een betekenisloos bullshitwoord als ‘bestuurslaag’ en ging gewoon lekker verder.     

De gewoonste politieke partij van Alphen heeft ook gewoon de gewoonste fractievoorzitter. En die gaat gewoon nog vier jaar door. Wil, lieve schat, ik wil nog meer Youtube-filmpjes. Van een rood aangelopen en met pennen gooiende Inge Prins, een huilende en stampvoetende Wim Roest en een grofgebekte Geja Willems-Deuze die woorden gebruikt die echt niet bij dat mantelpakje passen… Maak ze alsjeblieft nog vier jaar he-le-maal gek daar, blijf blaadjes met broddelwerk versch(e)uren en op naar die vier zetels. En voor ik het vergeet: alvast van harte met je aanstaande verjaardag. Dat ze de enige échte Miss Alphen maar flink in het zonnetje zetten.

Zoek je trouwens nog een ghostwriter?

Fotograaf: Josh Walet