Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Gaat best goed zo, toch?

20 februari 2013 - 12:30  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Gaat best goed zo, toch?

Alphen aan den Rijn -

Het psychiatrische rapport van terror-psycho-killer Tristan mag niet openbaar gemaakt worden. De privacy van een dooie imbeciel is voor de rechter belangrijker dan eventuele claims van zijn slachtoffers. Een wijkagent plaatst een schimmige foto op Twitter, van iemand die mogelijk een iPhone jatte. Hoezo alleen maar een gesprek met z'n teamleiding? Verplichte TBS! Opsluiten die gevaarlijke gek! Een beetje initiatief nemen, kom op zeg. Daar word je niet voor betaald! Je hoeft alleen maar rondjes te rijden op je politiefiets en oude vrouwtjes te helpen met oversteken, ook als ze dat niet willen. Rechercheurtje spelen doe je maar lekker in je eigen tijd. Uitslover!

‘Den Haag’ werkt hard aan haar web van regeltjes en verboden. Aan een wereld waarin je bijna niets meer fout kunt doen. En dus ook niets goed. Elke vorm van eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid wordt uitgesloten. Daders worden vertroeteld, slachtoffers kunnen de tyfus krijgen. Nederland raakt langzaam maar zeker in coma en het wachten is nu op een verbod op doodgaan, een verbod op je best doen en op een masturbatieaccijns, ook zeer verslavend! Zelf keuzes maken is als een Tyrannosaurus rex. Klinkt machtig, maar te kleine pootjes om netjes in de pot te pissen en bovendien allang uitgestorven. Zuipt iemand teveel? Verbiedt alcohol. Voor iedereen! Gaat het mis met vuurwerk? Afschaffen. Iemand misdraagt zich in een uitgaansgelegenheid? Tent sluiten. 

Over tien jaar mag je brommen voor het thuis roken van een peuk, het niet dragen van een fietshelm tijdens het wandelen, vanwege het buiten tegen een boom pissen, het hanteren van de verkeerde verhouding tussen limonadesiroop en water en het doortrekken van het toilet om drie uur ‘s nachts, tenzij je voor buikgriep een vergunning hebt. Dan is de jongste kroegbezoeker dertig en draagt een button van SIRE met de tekst: ‘Wees niet slap, drink appelsap’. Om half twaalf stipt verlaat ‘ie het café, loopt naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein en rijdt weg. In een Trabantje... Niet mooi, maar hé! Lagere maandlasten!

Gaat best goed zo, toch?

Fotograaf: Josh Walet