Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Mijn Harlem Shake

28 februari 2013 - 10:37  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Mijn Harlem Shake

Alphen aan den Rijn -

Dat werd aanbellen bij al m'n buren en overburen, tot wel vijf straten verderop. Maar niemand wilde meedoen. Ook in de Hoogvliet was men niet echt te porren. Een oudere heer die de informatie achterop een pot mayonaise aan het bestuderen was, antwoordde met: ‘Sorry, ik ben niet bekend in Haarlem’. Een Somaliër tikte op z’n voorhoofd en vroeg me of ik aan de qat zat. En een oud dametje met een rollator rende opeens keihard weg, echt supersnel. Toen ze met drie agenten terugkwam duurde het even om ze uit te leggen dat ik haar echt niet wilde overvallen, maar met haar wilde Harlem Shaken. Toen ik het voordeed, werd ik zonder pardon in de boeien geslagen en verhoord op het politiebureau... Vreemde situatie, gauw vergeten.

Het is zo simpel! Je hebt een groepje mensen dat gewoon heel normaal doet. Voor dat groepje staat een persoon met een helm of masker op. Die moet - op uitermate nonchalante wijze - de beweging maken die je doorgaans ook moet maken als je ‘de daad’ op hondjeswijze verricht. Doggystyle op de beat, dus. Het kan ook wat gekuisder, maar dat is dan natuurlijk niet de échte Harlem Shake. Op een gegeven moment stopt de groep mensen achter de doggystyler ineens met heel normaal doen en gaat ook vreemde, ondefinieerbare bewegingen maken. Da’s alles! De sportievelingen van 4 Sport Training Center (wat een naam trouwens) hebben er één. In Bar Amsterdam deden ze ‘m gewoon stiekem zonder mij en op het Ashram hebben ze er inmiddels alweer twee. Tijd teveel, zeker, stomme pubers. Zelfs in fucking Nieuwkoop hebben ze ‘m en per dag worden zo'n 4000 nieuwe Shakes online gezet.

Zou het niet leuk zijn om al die columnisten van Alphens.nl de Shake te laten doen? Met een gepaste lentesfeer; de paaseitjes liggen immers alweer in de winkel. Ik zie het al voor me. Machiel van der Schoot met een kuikentjesmasker, Eveline Verhoeve als Paashaas en Rob Buisman in een pluizig kippenpak, inclusief de 'Pino-poten'. Zelf ga ik verkleed als ei. Dan gaan we eerst gewoon heel normaal doen, terwijl Joost Schravendeel op de voorgrond met een Jason X-masker en klompen aan begint met Shaken. Hoewel… Misschien heeft m’n dochter van twee wel gewoon gelijk en is de Harlem Shake toch niet voor mij weggelegd. Dan moet ik het maar houden op voetbal kijken en bier drinken. En natuurlijk tekenen, kleien en knutselen.

Maar gauw even naar de Ridderhof, bosje bloemen halen. Voor m’n vrouw. Ik heb nog wat goed te maken, schijnt...

Fotograaf: Josh Walet
Erik Boerefijn.'
Erik Boerefijn

Moonwalker, levensgenieter, vrolijke cynist, muziekliefhebber, aquariaan, bierkenner en Ajacied.