Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - Tien Pietertjes

25 april 2013 - 18:52  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - Tien Pietertjes

Alphen aan den Rijn -

Milan van E., die hetzelfde kapsel als Graziano Pelle heeft omdat hij de grootste fan van de Feyenoorder is, ziet zijn kans schoon. Met zijn tong duwend tegen de binnenkant van zijn wang lepelt hij de bal weg met een intentie een goal te scoren. De bal gaat twaalf meter naast. ‘Bijna!’, vindt Milan. Inderdaad. ‘Dat scheelde slechts een haar!’, roepen wij.

Luuk dwarrelt met de bal aan zijn voet over het middenveld. Hij passeert een speler. Hierna wil hij de bal best overspelen, maar er zit lijm aan zijn schoen. De bal wil maar niet van zijn voetbalschoen afgaan. Gelukkig is daar de tegenstander die een helpende hand biedt. Met een fraaie trap schiet deze de bal van zijn voet. ‘Bedankt!’, roepen wij naar de tegenstander. En tegen Luuk zeggen wij: ‘Wat een mooie actie!’

Sven wil een voorzet geven. De bal raakt de dubbele veterknoop op zijn wreef, zwaait af en raakt de cornervlag waar hij een paar meter vanaf staat. Dat vinden wij goedbeschouwd nog knapper dan de voorzet die hij in gedachten had. Dat vertellen wij hem dan ook.

Jesse staat achterin en wil de bal wegwerken. Zijn grimas verraadt dat zijn schot verwoestend zal zijn. Hij plaatst zijn standbeen exact waar die geplaatst moet worden en aan de kant horen wij het suizen van zijn noppen door de lucht. Omdat hij over de bal maait, kan de spits van de tegenstander scoren. ‘Deze actie was voor maar liefst vijfennegentig procent goed!’, roepen wij.

Mees schrikt als de bal voor hem opdoemt. Zonder na te denken schiet hij de bal met de buitenkant van zijn voet in het doel. ‘Verkeerde doel, maar op zich een prachtig schot’, roepen wij.

Gila’s brilletje is beslagen. Toch weet hij op wonderbaarlijk sierlijke wijze uit te halen. Kruising! De grasplag spat tegen het doelnet uit elkaar. Zijn schoen raakte de bal echter niet. Maar toch. ‘Halve goal!’, vinden wij.   

Milan C., onze keeper, schiet uit. De bal belandt in de voeten van de tegenstander, die drie meter verderop staat. Even later moet onze goalie de bal uit de touwen vissen. ‘Kun jij niks aan doen. Is gewoon toevallig dat die spits precies daar staat waar jij heen schiet’, roepen wij.

Manu dribbelt en dribbelt, struikelt dan over de bal en rolt over het gras. ‘Prachtige dribbel van wel twee meter’, roepen wij. ‘En die koprol mocht er ook zijn.’

Ook Brent verslikt zich in de bal en gaat op zijn snuit. ‘Wat een mooie schaarbeweging’, roepen wij. Hierna lopen wij het veld op voor een blessurebehandeling. Gelukkig hebben wij de benen van Brent weer snel uit de knoop.

In augustus van het vorige jaar formeerden tien Pietertjes van zes en zeven jaar oud een voetbalteam: Alphense Boys F10. Zij leerden dat voetbal een spelletje is dat ondergeschikt is aan plezier. En weet je wat nou het grappige is? Aanstaande zaterdag spelen zij hun kampioenswedstrijd (10.15 uur, veld 2 - voor de kantine, iedereen is welkom).

Dennis Captein

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

En van de grootste sportverenigingen in Alphen.