Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Respect #respect

27 april 2013 - 09:46  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Respect #respect

Alphen aan den Rijn -

Ik ben echter de lulligste niet, dus deze keer eens een blog, die met RESPECT geschreven is: 

 

Respect voor STAN LYCZAK, dat hij toch weer wethouder wilde worden,  nadat hij door de rechter was veroordeeld om 80.000 gulden aan de gemeente terug te betalen, die hij in zijn privézak had gestoken.

Respect ook voor de VVD, die deze man een nieuwe kans gaf, zelfs nadat hij ook nog eens 40 miljoen over de balk had gesmeten en daarover tegen de raad gelogen had.

Respect voor CEES VAN BEURTEN en HENNY HORNIS van golfclub ZEEGERSLOOT en hun juridische handigheid, waarmee ze minstens anderhalf miljoen afdrachten aan de gemeenschap wisten te behouden voor hun golfclub Zeegersloot.

Respect voor de opgestapte wethouder PAUL SCHINGS, die zo graag in Alphen werkte, dat hij hier op papier in een anti-kraakwoning ging leven.

Respect voor WIM ROEST van de PvdA, die zijn wethouder door dik en dun steunde ook toen bleek dat hij ten onrechte verhuiskosten en dubbelde woonlasten had gedeclareerd.

Respect voor professor JOOP VAN DEN BERG, oud PvdA 1e kamerlid, nu voorzitter van de klankbordgroep voor de fusie tussen Alphen, Rijnwoude en Boskoop, dat hij zelfs in het openbaar wilde liegen over de onrechtmatige vergoedingen van Schings.

Respect voor oud-wethouder JOB DRESDEN van RIJNWOUDE, die 4 jaar lang 250.000 Euro verdiensten wist te verzwijgen voor het ABP.

Respect ook dat hij direct aftrad toen het uitkwam en beloofde het terug te betalen, waardoor hij niet vervolgd werd zoals hij zelf wel deed bij andere, veel kleinere uitkeringsfraudeurs.

Respect voor zijn burgemeester, mevrouw ANJA LATENSTEIN VAN VOORST-WOLDERINGH, die daarop het record “mij vuil aankijken” zo wist aan te scherpen, dat het waarschijnlijk voor eeuwig in de boeken blijft staan.

Respect voor de wethouders KEES WASSENAAR (VVD-Leiderdorp), JAN-CHRISTIAAN GOUDBEEK (VVD-Bodegraven), FLORIS SCHOONDERWOERD (PvdA-Kaag en Braassem),  FERDINAND KETEL (VVD-Rijnwoude),  gemeentesecretaris ANNETTE VAN DER WERFF (Rijnwoude), fractievoorzitter HENK GOES(Pvda-Rijnwoude), die na het aftreden van Job Dresden wegens fraude, toch aardige woordjes en  #respect voor hem wisten te twitteren.

Respect voor ambtenaar ARTHUR PEEMAN, die de malle plannen van zijn wethouder zo steunde, dat hij burgers met een vaste huurovereenkomst op straat wilde zetten.

Respect voor een andere ambtenaar, PETER COMMISSARIS, dat hij de gemeente zo verdedigt, dat hij zelfs ondernemers onder druk zet, om niet te amicaal met mij om te gaan. Respect ook dat hij op zijn post blijft ondanks zijn compleet mislukte project "de stad van Morgen". 

Respect voor PvdA-raadslid ANTHONY POLYCHRONAKIS, dat hij zonder enige kennis van zaken in de gemeenteraad wist te komen en het woord voerde over de Maximabrug.

Respect voor de coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA en CU, dat zij elkaar door dik en dun blijven steunen en elkaar de beloofde cadeautjes blijven geven, ook al kan dat eigenlijk helemaal niet meer betaald worden.

 

Zo goed RUUD GEBEL en TINE DE JONG-VEENSTRA?  Jullie zijn toch de grootste respectmutsen van Alphen aan den Rijn, dus ik hecht veel waarde aan jullie mening.

 

Met veel respect,

Machiel van der Schoot 

Fotograaf: Josh Walet