Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - Geweldige wijven!

16 mei 2013 - 17:57  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - Geweldige wijven!

Alphen aan den Rijn -

Waarom de allerbeste? Dat komt omdat het ARC Heitingatoernooi niet alleen om voetbal draait, maar in een veel bredere context geplaatst moet worden: het toernooi is namelijk sport in een haast pretparkachtige omgeving.

Naamgever Johnny Heitinga (oud-ARC’er en speler van Everton) vloog donderdag, terwijl de Engelse premier league nog in volle gang was, even over om bij ARC honderden handtekeningen uit te delen en met iedereen op de foto te gaan. Wie deelneemt, neemt niet alleen deel aan een prestigieus voetbaltoernooi, maar mag zich ook verheugen op een funpark waar opblaasbare speelobjecten staan die groter zijn dan een gemiddelde eengezinswoning. Er is muziek en over het hele complex van ARC staan kraampjes waar eten, drinken en voetbalitems aangeschaft kunnen worden.

Als het middaguur geslagen heeft, gaan de spelers met hun teamgenoten naar een megatent en krijgen zij van de organisatie een heerlijke lunch aangeboden. Daar loopt een geolied team van vrijwilligers rond dat de hele dag broodjes smeert en pakjes drinken uitdeelt. Dit is nog slechts een select groepje, want in totaal rennen, hollen en vliegen er die drie dagen wel honderdvijftig vrijwilligers over het mooiste voetbalcomplex van Alphen aan den Rijn. Zo krijgt elk team twee begeleiders, die het team van drinken voorzien, maar bijvoorbeeld ook zorgen dat alle spelertjes op tijd op het gewenste veld aanwezig zijn. In het funpark is overal toezicht (tot wel vier vrijwilligers per speelobject), opdat er geen ongelukken gebeuren.

De deelnemende teams komen uit binnen- en buitenland en behoren grotendeels tot amateurclubs. Echter, elk jaar zijn er ook een paar betaaldvoetbalorganisaties present. Voor elke speler is er een tas met een medaille en andere snuisterijen en de winnende teams krijgen een trofee mee naar huis die zo imposant is dat hij maar beter door twee spelertjes getild kan worden.

En dan de sponsors. Om zoiets als het ARC Heitingatoernooi te kunnen bekostigen, moet je sponsors hebben. De kosten liggen jaarlijks om en nabij de veertigduizend euro en zeker in deze tijd is het een behoorlijk kluif om een dergelijk bedrag bijeen te sprokkelen. Waar andere (sport)evenementen er om die reden de stekker uit moeten trekken, gaat dit toernooi gewoon door. Met de Van der Linden Groep (auto’s) als nieuwbakken hoofdsponsor en vele bedrijven als subsponsoren floreert het toernooi als nooit tevoren.

Hulde derhalve voor de organisatie, die al acht jaar lang een fantastische prestatie neerzet en zichzelf na elk jaar weer weet te overtreffen. Het is daarom de hoogste tijd om ‘man’ en paard te noemen en de organisatoren - zij die drie dagen lang het vuur uit de sloffen liepen - eens een naam te geven. (Mijn team van de Paapse Boys deed ook mee, dus ik heb als coach met eigen ogen gezien wie die drijvende krachten zijn.)

Hier komen ze dan, in willekeurige volgorde: Angela Kleijn, Danny Busser, Mariëlle Berkhout, Dawn Fletcher, Martine Noors, Pascalle Uiterwijk, Angela ten Brink, Nikki Busser, Audrey Geleijnse en Daniëlle Hesselmann. Wat een geweldige wijven, zeg!  

Dennis Captein

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit

09-05-2013 tot 11-05-2013 - ARC Heitingatoernooi 2013.'
09-05-2013 tot 11-05-2013 - ARC Heitingatoernooi 2013

Alweer de achtste uit de reeks!